novo

Osnovci dobijaju besplatne udžbenike

Raspodjela besplatnih udžbenika za osnovce u Crnoj Gori počeće u prvoj polovini avgusta, kazao je za Gradski radio marketing menadžer Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Dušan Petričević.

“Štampa udžbenika za 8.000 osnovaca po razredu je u toku. I dalje čekamo na podzakonski akt kojim će biti definisano da li će svi osnovci, od prvog do devetog razreda dobiti besplatne udžbenike”,ističe Petričević.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta mora da usvoji i podzakonske akte, kojima se definiše kada i na koji način će biti dijeljeni besplatni udžbenci, kazala je predsjednica Udruženja roditelja Kristina Mihajlović.

“Roditelji se već raspituju, a među njima ima i onih kojii ne znaju da će udžbenici biti besplatni. Tim povodom, obratili smo se Ministarstvu prosvjete prije mjesec, ali još nijesmo dobili odgovor o distribuciji udžbenika jer su službenici resornog ministarstva na godišnjem odmoru”, rekla je Mihajlović.

Po maloprodajnim cijenama, koje su važile prethodnih godina, štampanje udžbenika je koštalo oko četiri miliona eura.

Podsjećamo, izmjena Zakona o opštem obrazovanju od ove školske godine, predviđa pravo na besplatne udžbenike svim osnovcima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: