novo

Ostvareni zapaženi rezultati učenika Srednje stručne škole na konkursu “Mladi ekoreporteri”

Nevladina organizacija ”EKOM – Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori”, četrnaesti put zaredom organizovala je konkurs „Mladi eko-reporteri” u sklopu programa Fondacije za ekološku edukaciju (FEE).Na konkurs je pristiglo preko 350 radova iz 30 osnovnih i 13 srednjih škola. Na pripremi je radilo preko 350 učenika i pomagalo 60 profesora mentora.

Nakon selekcije, u konkurenciji za nagrade našlo se ukupno 100 radova i to: 20 članaka, 35 fotografija, 25 fotopriča i 20 video klipova. Odabrane radove je tokom aprila 2021. vrednovao četrnaesetočlani nacionalni žiri i odabrao najbolje u šest tematskih i dvije starosne kategorije – srednjoškolci i osnovci.

U konkurenciji za nagrade našli su se i radovi učenika Srednje stručne škole i to : Svetlana Kljajević (IV-1) : “Siva poljana”Lazar Todović (IV-7) : “ Bespomoćnost jedne maske” ,Anja Radović (IV-7) : “Halejeva kometa iznad Pljevalja“ ,Jovana Čolović (IV-7) : “Besplatan lijek koji ne koristimo dovoljno”Cmiljana Laketić, Tanja Lukić i Tijana Todorić (III-3) : “Sinergija prirodnih blagodeti, tradicije i inovacije”(video rad).

Na Dan planete Zemlje , 22.aprila u 12h, objavljeni su konačni rezultati konkursa odnosno spisak nagrađenih radova .Ekološki članak pod nazivom “ Siva Poljana “ učenice Svetlane Kljajević osvojio je treću nagradu na nacionalnom konkursu dok je ekofotografija “Halejeva kometa iznad Pljevalja” pohvaljena od strane nacionalnog žirija, čija je autorka učenica Anja Radović.

Od 22. aprila na web stranici www.mladi-ekoreporteri.org.me, mogu se pogledati odabrani radovi ovogodišnje produkcije , a on-line glasanje traje do 05. juna, kada će na Svjetski dan zaštite životne sredine biti proglašeni najbolji radovi po mišljenju publike.

Za radove učenika Srednje stručne škole možete glasati na sledećim sajtovima :https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc7Pubok…/viewanalyticshttps://docs.google.com/…/1FAIpQLScPnUfUz7…/formResponse.

Mentorke učenicima bile su profesorice: Adisa Malagić, Slavojka Beba Čepić i Erna Kolić.Ove nagrade su podstrek ali i obaveza mladih ljudi da razvijaju svoju ekološku svijest i svojim ekološkim aktivizmom doprinesu rješavanju lokalnih ekoloških problema.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: