novo

Otvoren poziv za postdoktorske stipendije u okviru EIPOD-LinC programa

Evropska laboratorija za molekularnu biologiju (EMBL) objavila je poziv za postdoktorske stipendije u okviru EIPOD-LinC programa. Poziv se realizuje kroz program koji podržava perspektivne istraživače iz cijelog svijeta koji se bave interdisciplinarnim istraživanjem.

Program je osmišljen da podrži sve veću raznolikost karijernih putanja u evropskom istraživačkom prostoru, pružajući istraživačima mentorstvo, obuku i podršku za razvoj karijere potrebnu da postanu lideri u akademskoj zajednici, industriji i šire. Dio je EMBL-ovog jedinstvenog interdisciplinarnog i kolaborativnog istraživačkog prostora, a stipendisti će raditi na interdisciplinarnim istraživačkim projektima koje sami osmisle u kontekstu EMBL programa „Molekuli do ekosistema“.

Pravo na prijavu imaju istraživači sa stečenom doktorskom diplomom iz oblasti poput matematike, hemije, fizike, inženjeringa, ekologije, epidemiologije i sl, kao i istraživači kojima još uvijek nije zvanično dodijeljena diploma doktorskih studija ali su uspješno odbranili doktorsku disertaciju najkasnije do roka za podnošenje prijava.

Zainteresovani kandidati treba da pripreme interdisciplinarni prijedlog projekta i kontaktiraju istraživačku grupu u okviru EMBL-a kojoj bi se pridružili (EMBL host). Takođe, neophodno je uključivanje i partnerske institucije iz EMBL-a ili druge institucije iz neke od država članica EMBL-a, pridruženih zemalja ili potencijalnih država članica.

Krajni rok za apliciranje je 20. februar 2024. godine.

Svi detalji poziva, nalaze se na sljedećem linku:

Takođe, svi zainteresovani se mogu bliže informisati o mogućnostima koje nudi ovaj program i putem vebinara koji možete pogledati OVDJE.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: