novo

Otvoren Sajam sporta u Sportskom centru u Nikšiću

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić otvorio je regionalni Sajam sporta za opštine Nikšić, Danilovgrad, Plužine i Šavnik, koji se održava u Sportskom centru Nikšić

Sajam sporta u Nikšiću


Otvarajući sajam, ministar Šćekić je poručio da je Nikšić grad prepoznat po sportu, koji ima dugu tradiciju podrške sportskim aktivnostima i razvoju mladih talenata. „Ovaj sajam je prilika da se upoznamo sa radom sportskih organizacija u Nikšiću i Plužinama, pošaljemo poruku podrške našim sportistima i da promovišemo zdrav način života kroz aktivno učešće u sportskim aktivnostima, ali i da pozovemo sve u sistem kako bismo podigli školski sport na najveći nivo, kao osnovnu bazu vrhunskog sporta“, istakao je ministar.


Opština Nikšić iz godine u godinu opredjeljuje sve veća sredstva za sport, a gledaće se da to bude jedan trend koji će se nastaviti i u budućnosti, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević. „Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom sporta i mladih, mnogo sredstava obezbjeđujemo i u okviru državnog budžeta za ovu godinu, a tako će biti i u narednom periodu. Ove godine završavamo važne kapitalne projekte: zapadnu tribinu stadiona Sutjeske i sportski kompleks pod Trebjesom, dakle sve ono što Nikšićani rade i koriste mi se trudimo da poboljšamo. Najvažnije je da naša djeca imaju što bolje uslove za rad, jer su ona dokazala da, i onda kada nemaju neke uslove, postižu dobre rezultate, a kad im obezbijedimo bolje uslove, možemo zamisliti tek kakvi će rezultati biti u budućnosti, i zato neka to bude poruka ovog današnjeg sajma“ , poručio je predsjednik Kovačević.
Sajam sporta u NikšićuImajući u vidu reputaciju Nikšića kao osvjedočenog grada sporta, potpuno je prirodno da naš grad bude domaćin ove manifestacije, istakao je sekretar Dejan Ivanović. „Opština Nikšić prepoznaje značaj sporta i ulaganja u njegov razvoj, stoga smo ove godine izdvojili rekordna finansijska sredstva u iznosu od 1.140.000,00 evra, koja će doprinijeti daljem napretku naših sportista i sportskih klubova“, kazao je sekretar Ivanović. Jedan od ciljeva ove manifestacije, na kojoj je učestvovalo oko pedeset sportskih klubova, jeste promocija zdravih stilova života, kao i razmjena ideja i iskustava među sportistima i ljubiteljima sporta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: