novo

Pljevlja u BIBL regionalnoj ligi

Ove godine prvi put ekipa iz Pljevalja imaće predstavnika u nekom regionalnom takmičenju. U Pljevljima košarkom se oprobalo mnogo generacija unazad koji su uspjevali da uzimaju medalje ili čak da budu prvaci u mlađim starosnim kategorijama, ali ni tad niko nije mogao da zamisli da će se u našem gradu igrati međunarodne zvanične utakmice.

Za to najviše su zaslužni momci iz našeg grada koji su svojim radom i voljom uveli ekipu Pljevalja u prvu ligu. Domaća liga još uvjek neće početi skorije ali izazovi čekaju Pljevlja u regionalnom takmičenju. Već 15. novembra Pljevlja će otvoriti sezonu sa crnogorskim derbijem u okviru BIBL balkanske lige protiv ekipe Lovćena sa Cetinja. Trener ekipe kao i prethodne biće Milinko Miki Jelovac, a stručni štab činiće Dragoljub Obradović i Goran Marjanović. Ove sezone bilo je promjena u igračkom kadru, došlo je 7 novih igrača od čega je 5 igrača sa strane.

Među prvima su to američki košarkaši Murphy i Pauline, oba igrača puna su iskustva i nadamo se da će moći da odgovore na izazove protivnika u oba takmičenja. Pored njih u ekipu Pljevalja pojačali su: Nikola Pavlović, Hamza Aličković, Stefan Peković i povratnik u ekipu Pljevalja Marko Vesković. Uoči same sezone imali smo razgovor sa glavnim trenerom KK Pljevalja:

-Prvi put cemo igrati neko regionalno takmičenje, a 28. novembra ovde će doći ekipa AEK-a iz Limasola sa Kipra i to će biti prva međunarodna zvanična utakmica u Pljevljima, nadamo se da ćemo pružiti dobar otpor i da ćemo sa ovim igračkim kadrom kojim raspolažemo moći da odgovorimo na zahtjeve lige. Treba napomenuti da Pljevlja budžetom ne mogu parirati ostalim ekipama, kazao nam je trener Pljevalja Milinko Jelovac.

Ono što je bitno trener Miki Jelovac je naglasio da će se boriti i da će probati da ostave dobar utisak.

-Mi smo trenutno možda zagrizli prevelik zalogaj, ali ukazala nam se prilika i ne želimo da je propustimo želimo da se prihvatimo igranja regionalne lige, vjerovatno sa budžetom kojim mi raspolažemo u odnosu na druge ekipe nismo konkurentni, ali nadamo se da ćemo dobrom organizacijom požrtvovanošću i borbom parirati tim ekipama, i takođe vidimo šta nam treba za budućnost kako bi mogli da budemo redovni učesnici ovakvih ili sličnih regionalnih liga.

Jelovac je naglasio da treba uigrati ekipu.

-Stručni štab koji čini moja malenkost, Dragoljub Obradović i Goran Marjanović radi po 2 puta dnevno i sigurno je primjetan napredak napredak kod ovih momaka. U ekipi ima 12,13 igrača iz našeg grada koji će vjerovatno u budućnosti biti okosnica ove ekipe. Za razliku od prošle godine kada smo imali samo 2 strana igrača i ostalim domaćim igračima izborili prolaz u prvu ligu, ove godine smo bili prinuđeni da angažujemo 5 igrača sa strane i 7 Pljevljaka na premijernom meču na Cetinju koji je zakazan za 15.novembar gdje ćemo odigrati prvu utakmicu BIBL balkanske lige, zaključio je Jelovac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: