novo

Počela dvodnevna radionica “Unapređenje rada sa mladima u zajednici”

Počela je dvodnevna radionica “Unapređenje rada sa mladima u zajednici”, koju Ministarstvo sporta i mladih, u saradnji sa UNDP-om, organizuje u Budvi od 22. do 24. marta 2023. godine. 

Administratori omladinskih servisa i mladi lideri lokalnih samouprava ReLOaD programa, imaju priliku da se upoznaju sa istraživanjem o potrebama mladih u 15 opština, koje je sproveo UNDP u  okviru ReLOaD programa.

U uvodnom obraćanju državna sekretarka u Ministarstvu sporta i mladih, Neda Ojdanić, istakla je da ovakve obuke imaju za cilj da podstaknu mlade da preuzmu aktivnu ulogu u kreiranju društvenih promjena i rješavanju aktuelnih problema u zajednici.

Ojdanić je u obraćanju navela da je Ministarstvo sporta i mladih u procesu izrade nove Strategije za mlade i Zakona o mladima.

Na ovom događaju aktivno učestvuju i direktor Direktorata za mlade, Martin Lulgjuraj i koordinatorke rada omladinskih servisa – Snežana Ivanović i Jela Jovanović, a ispred UNDP-a su Jelena Miljanic, Tamara Čirgić, Dženana Šćekić, Zerina Ćatović i Luka Kostić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: