novo

Počinje realizacija projekta “Mlad se osnaži i sam posao potraži”

Nvo “Legalis” počinje sa realizacijom projekta “Mlad se osnaži i sam posao potraži”

Cilj projekta je upoznavanje mladih sa tržištem rada i podizanje nivoa svijesti  i informisanosti mladih o značaju pokretanja biznisa i programima samozapošljavanja. Mladi će imati priliku da nauče pisanje i izradu biznis plana i na taj način će se motivisati da razmišljaju o samozapošljavanju. Stimulans mladima da učestvuje u ovom projektu biće i vrijedne nagrade koje će biti dodijeljene za prva tri mjesta (tri najbolja biznis plana), a to su dva tablet uređaja i set knjiga o biznisu i preduzetništvu.

Glavne aktivnosti projekta biće okrugli sto na temu predstavljanje tržišta rada na lokalnom nivou, organizovanje radionice za izradu biznis plana, raspisivanje konkursa za tri najbolja biznis plana, zatim organizovanje okruglog stola na temu preduzetništva i svečano uručenje nagrada.

Korisnici odnosno ciljna grupa ovog projekta su mladi sa teritorije opštine Pljevlja (seoskog i gradskog područja), uzrasta od 15 do 30 godina. Projekat ima za cilj povećavanje nivoa svijesti kod mladih u oblasti pokretanja preduzetništva (biznisa) odnosno ekonomske nezavisnosti.

Vremenski period trajanja projekta je tri mjeseca.

Ovaj projekat podržan od strane NVO “Da zaživi selo”, a u okviru projekta “Osnaživanje rada Omladinskog kluba i omladinskih organizacija kroz subgranting za realizaciju LPAM-a, koje je podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: