novo

Počinju „Pljevaljske novembarske svečanosti“

Emitovanjem programa JPU Dječiji vrtić Eko bajka „Zajedno smo rasli grade ja i ti“ danas, 5 novembra počinju „Pljevaljske novembarske svečanosti“, saopšteno je tokom konferencije za medije organizovanoj povodom predstavljanja programa Manifestacije.

Program su predstavili predsjednik Savjeta Mersudin Halilovic, sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Emina Salihović i direktorica JU Narodna biblioteka ,,Stevan Samardzić“ Đina Bajčeta.

U sklopu obilježavanja proslave 20. novembra, Dana oslobođenja i Dana opštine Pljevlja i ove godine, kao i prethodnih, realizovaće se svečanosti kroz 16 različitih tematskih cjelina, prilagođenih trenutnoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj epidemijom koronavirusa.

„Novembar pun nota, novembar pun lijepih događaja, pripremili smo za nijansu manje programa nego inače, zbog okolnosti u kojima se ove godine Novembarske svecanosti odrzavaju. Šesnaest programa u novembru prate jos dva – tradicionalno polaganje vijenaca na memorijalnom centru Stražica I svečana Sjednica Skupštine opštine Pljevlja“- istakla je sekretarka za društvene djelatnosti Emina Salihović.

U saradnji sa Gradskim pozoristem emitovaćemo 2 predstave, imaćemo 4 muzička programa, u saradnji sa Crnogorskom kinotekom emitovaće se 2 dokumentarna filma, jedan sportski događaj-tradicionalni šahovski turnir, 3 izlozbe i jedno književno veče- saopštili su članovi Savjeta tokom konferencije za medije.

Takođe, sklopu manifestacije Novembarskih svečanosti, Savjet je raspisao i 3 konkursa za najbolje idejno rješenje suvenira grada Pljevalja, konkurs za najljepšu fotografiju grada i konkurs za osnovne i srednje škole (likovni i literarni.

Svi programi će se realizovati putem Televizije Pljevlja od 20-21h i putem You tube kanala Televizije Pljevlja i You toube kanala opstine Pljevlja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: