novo

Podrška Srednje stručne škole naprednim idejama svojih učenika

Да су ученици, професори и Управа Средње стручне школе Пљевља удружени у тежњи за продубљивањем научних знања и његовањем хуманости као стила живота, потврђује недавна едукативна екскурзија у којој су учествовали ученици 2. и 4. разреда ове школе.

Ученици су изразили жељу да учествују на овогодишњим Данима науке у Котору и да уједно посјете Дјечији дом „Младост“ у Бијелој. Они су се сами организовали у сакупљању новца, али је њихову идеју свесрдно подржала Управа школе обезбиједивши им половину потребних средстава и путне трошкове како би у суботу, 30. септембра 2023. године, кренули на пут. Са ученицима су пошле њихове одјељењске старјешине старајући се да мисија путовања буде у потпуности реализована.

Ови млади људи су дјеци без родитељског старања уручили новчану донацију, што је изазвало одушевљење у Дому, том прије што је идеја потекла од самих ученика, али и што је подржана од свих релевантних структура у њиховој школи. На крају ученичког боравка у Бијелој, директорица Марела Савић је свима захвалила, поручујући професорима Средње стручне школе: „Будите поносни што сте васпитали такве младе људе, они су наша будућност“.

На 13. манифестацији Дани науке и иновација, ученици су били гости Поморског факултета и Центра за биодиверзитет. Осим присуства предавањима, активно су учествовали у радионицама, те се кроз сарадњу и дружење ближе упознали са савременим научним технологијама. Посебан утисак на њих је оставила симулација шетње Марсом, али и упознавање са активностима Црногорског удружења за вјештачку интелигенцију.

Мр Бојан Струњаш, директор Средње стручне школе Пљевља, изразио је задовољство предузетничким духом и прегалаштвом својих ученика, наглашавајући да ће школа увијек имати слуха за њихове племените идеје и едукативне потребе.

„Свака напредна идеја биће у школи максимално подржана, јер је наш примарни циљ да ученицима будемо ослонац и дамо вјетар у леђа како би несметано крчили путеве ка свјетлијој будућности“, рекао нам је у разговору директор Струњаш.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: