novo

POSJETA NAGRAĐENIH GIMNAZIJALACA PREDSJEDNIKU OPŠTINE PLJEVLJA

Predsjednik Opštine Pljevlja, dr Dario Vraneš, ugostio je pljevaljske gimnazijalce Emiliju Marić i Ognjena Vraneša i njihovu profesoricu Mirku Popadić.

Emilija i Ognjen su na Međunarodnom takmičenju iz informatike koje je obuhvatalo istorijat računarstva i osnovne dijelove računara „INFOS 2023“ osvojili prvo mjesto na republičkom nivou čime su se kvalifikovali za međunarodni nivo takmičenja.

-Imam čast i zadovoljstvo da ugostim istaknute gimnazijalce koji svojim znanjem, zalaganjem i istrajnošću, u državi a i šire, predstavljaju Pljevlja na najbolji mogući način. Mi kao društvo smo obavezni da im obezbijedimo da napreduju i da se usavršavaju u oblasti u kojoj su najbolji kao i da ih podstaknemo da se nakon zavšetka studija vrate u svoj grad i daju dopinos njegovom napretku i razvoju. Takođe, Opština Pljevlja će obezbijediti dva laptopa za Emiliju i Ognjena, poručio je predsjednik Opštine, dr Dario Vraneš.

Profesorica Mirka Popadić ističe da je prijatno iznenađena pozivom predsjednika.

-Čast nam je da smo bili predsjednikovi gosti i što je iskazao poštovanje prema postignućima naših učenika. U prijatnoj atmosferi smo razgovarali o značaju gimnazijskog obrazovanja za dalje školovanje, kao i problemima sa kojima se mladi susreću nakon završenog fakulteta. Prijatan razgovor je završen zajedničkim zaključkom da će znanje uvijek biti na cijeni i da će se na kraju zasigurno isplatiti“, kazale je Popadić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: