novo

Postavljeni stolovi za stoni tenis u četiri osnovne škole u Podgorici

U saradnji sa Glavnim gradom, odnosno Sekretarijatom za komunalne poslove i Agencijom za stanovanje, danas je u JU OŠ ,,Maksim Gorki”, JU OŠ ,,Savo Pejanović”, JU OŠ ,,Milorad Musa Burzan” i JU OŠ ,,Radojica Perović” organizovano postavljanje stolova za stoni tenis u dvorištima ovih osnovnih škola. 

Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija istakli su da se ovom akcijom daje zajednički doprinos socijalizaciji i unaprjeđenju fizičke aktivnosti učenika, te obezbjeđuje prijatniji prostor i bolji uslovi za rekreaciju podgoričkih osnovaca.

Andrija Babović, v.d. sekretara Sekretarijata za komunalne poslove, istakao je značaj ovakvih inicijativa za obogaćivanje školskog okruženja i pružanja dodatnih mogućnosti djeci za razvoj sportskih vještina.

“Danas smo srećni što možemo da podržimo obrazovne ustanove donacijom stolova za stoni tenis. Ovaj gest ima za cilj ne samo podsticanje fizičkih aktivnosti kod djece, već i promociju timskog rada, fer pleja i zdravih životnih navika. Vjerujemo da će sto za stoni tenis postati središnje mjesto okupljanja i radosti đaka”, izjavio je Babović.

U sportskom duhu pomoćnik v.d. sekretara Sekretarijata za komunalne poslove, Stefan Vešović, odigrao je partiju stonog tenisa sa profesorom fizičkog vaspitanja na oduševljenje okupljenih đaka.

Događaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, predstavnici Sekretarijata za komunalne poslove, Agencije za stanovanje, direktori škola i nastavnici fizičkog vaspitanja, koji su konstatovali da je današnja donacija pokazatelj da se ovakvim pozitivnim primjerima znatno utiče na proširenje vannastavnih aktivnosti i druženja naših osnovaca.      

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: