novo

Potpredsjednik Šćekić: Novi domovi su prioritet

Povodom 17. novembra, Međunarodnog dana studenata, potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, sastao se sa predstavnicima Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

Predstavnici SPUCG, zahvalili su potpredsjedniku Šćekiću na pozivu, a zatim su predočili probleme sa kojima se suočavaju u kontinuitetu, sa posebnim akcentom na gorući problem usled nedostatka smještajnog kapaciteta u studentskim domovima i pored ispunjavanja svih uslova prilikom apliciranja za iste, potencijalnim metodama za njihovo rješavanje, te planovima za unapređenje njihovog položaja u svim segmentima moguće zastupljenosti.

Predsjednik Studentskog parlamenta UCG, Andrej Vukčević, zahvalio se na prijemu i tom prilikom predočio probleme, kao i očekivanja studenata u budućem periodu u pravcu poboljšanja njihovog statusa i funkcionisanja.

Između ostalih tema najviše je izrazio interesovanje za pitanja koja se tiču, izgradnje novih domova za studente i prostor na kojima bi se mogli naći uz pomoć Univerziteta Crne Gore, kao i renoviranje postojećih.Takođe, predsjednik SPUCG Vukčević osvrnuo se i na Strategiju o mladima, gdje misle da bi Studenstski parlament trebao imati veću zastupljenost, a zatim i na izmjene i dopune Zakona o mladima, omladinskim organizacijama u okviru fakulteta, privremeno povremenim poslovima za studente, bolji način zaposlenja kroz program Stručnog osposobljavanja nakon završenog fakulteta i dodatno organizovanje i mogućnosti studentskog sporta.

Šćekić izrazio zadovoljstvo što ima priliku da ih ugosti na Dan studenata i uvjerio da će u saradnji sa ostalim nadležnim ministarstvima i institucijama učiniti maksimalno zalaganje da se u Budžetu za 2024. godinu opredijele sredstva za izgradnju dodatnih studenstskih domova.

Istakao je da će sa pozicije potpredsjednika Vlade kroz svoj resor demografije i mladih, a svakako i sa pozicije ministra sporta, učiniti sve kako bi se položaj studenata izdigao na visočiji nivo i stvorili kvalitetniji uslovi za studiranje.

Kako se trenutno radi na izmjenama i dopunama Zakona o mladima, Šćekić je izrazio spremnost i želju da zajedno sa predstavnicima SPUCG ponovo organizuje radni sastanak u širem formatu, kako bi kroz zajedničke sugestije i ideje došli do adekvatnih zakonskih rješenja, a na obostrano zadovoljstvo.

Sastanku su prisustvovali i Filip Vujović, student povjerenik UCG, Vedran Vujisić, član Skupštine SPUCG, Tijana Đerić, članica Skupštine SPUCG.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: