novo

Poziv srednjim stručnim i mješovitim školama u Crnoj Gori za učešće u raspravi o nacrtima trećeg dijela novih modularizovanih i kreditno vrednovanih obrazovnih

Centar za stručno obrazovanje objavljuje nacrte trećeg dijela novih modularizovanih obrazovnih programa koji su urađeni prema važećoj metodologiji.

Centar za stručno obrazovanje je, na zahtjev EPCG i na osnovu sporazuma koji je u januaru 2023. godine potpisan između EPCF, CEDIS i MP,  pripremio nacrte obrazovnih programa iz sektora Inženjerstvo, proizvodne tehnologije (Mašinstvo i obrada metala, Elektrotehnika i automatizacija i dr.), podsektor Elektrotehnika:  

  1. Instalater sistema obnovljivih izvora električne energije, nivo III (zasnovan na standardima zanimanja i standardima kvalifikacija: Instalater solarnih fotonaponskih elektrana, Instalater elektroenergetske opreme u vjetroelektranama, Instalater elektroenergetske opreme u malim hidroelektranama, Pomoćnik instalatera sistema obnovljivih izvora električne energije),
  2. Elektrotehničar energetike – nivo IV1, izmjene i dopune (zasnovan na standardima zanimanja i standardima kvalifikacija: Elektrotehničar elektroenergetskih sistema, Elektrotehničar elektromotornih pogona, Elektrotehničar električnih instalacija, Elektroinstalater u građevinskim objektima, Pomoćnik elektroinstalatera u građevinskim objektima, Elektrotehničar sistema obnovljivih izvora električne energije).

U skladu sa propisanom procedurom usvajanja obrazovnih programa u srednjem stručnom obrazovanju, pozivamo srednje stručne i mješovite škole, koje realizuju obrazovne programe iz pomenutih sektora, da izvrše stručnu analizu nacrta obrazovnih programa i daju prijedloge, sugestije i komentare u vezi sa njihovim sadržajem.

Molimo rukovodioce srednjih stručnih i mješovitih škola da prijedloge, sugestije i komentare dostave u ime svojih zaposlenih na e–mail adresu: centar@cso.edu.me, najkasnije do 24. jula 2024godine do 15h. Pojedinačne prijedloge, sugestije i komentare nećemo razmatrati.

Nacrte obrazovnih programa možete preuzeti na sljedećem linku:

https://www.dropbox.com/sh/kwkppamr9nn4ii8/AADhrPFIL-vJSb5UYYKjwBrfa?dl=0

Napomena: Obrazovni programi će naknadno biti lektorisani i tehnički sređeni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: