Predavanje dr Grbovića u Gimnaziji – „Prevencija karcinoma grlića materice i karcinoma dojke“

U utorak, 5. decembra, prateći saradnju Gimnazije „Tanasije Pejatović“ i Opšte bolnice Pljevlja, doktor Saša Grbović, specijalista ginekologije, održao je u Svečanoj sali te škole predavanje pod nazivom „Prevencija karcinoma grlića materice i karcinoma dojke“. Predavanje je prevashodno bilo namijenjeno učenicama trećeg i četvrtog razreda.

Doktor Grbović je na veoma odmjeren i osjećajan način govorio o uzrocima, ranom otkrivanju, simptomima i liječenju bolesti koje pogađaju žensku populaciju. Naveo je metode kontrolnih pregleda zahvaljujući kojima se karcinom grlića materice i karcinom dojke mogu otkriti na vrijeme. Govorio je o važnosti preventivnih pregleda, važnosti sticanja navike da se oni redovno obavljaju, kao i o važnosti razvijanja povjerenja u izabranog ginekologa. Takođe je naglasio da je karcinom dojke najčešće, a karcinom grlića materice stoprocentno izlječiv ako se otkriju u ranoj fazi, i da je obolijevanje od ovog posljednjeg moguće spriječiti.

Doktor Grbović je podijelio i štampani edukativni materijal, koji će djevojčicama biti od velike koristi.

Nakon veoma zanimljivog, poučnog i dinamičnog predavanja, uslijedila su pitanja od strane djevojčica, ali i prisutnih profesorica. Doktor Grbović je izrazio zadovoljstvo ne samo kvalitetom postavljenih pitanja, već i pažnjom sa kojom je ispraćeno predavanje, istakavši da će se vrlo rado odazvati svakom pozivu za saradnju u budućnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: