novo

Predavanje profesora Rada Grujičića

Srednja stručna škola Pljevlja u ponedjeljak 13. marta u Svečanoj sali ove škole, u 19 časova, organizuje predavanje profesora Rada Grujičića na temu „Numerički kalkulus u naučnoj i inženerskoj praksi“.

Rade Grujičić je rođen 1991. godine u Pljevljima. Osnovnu školu „Ristan Pavlović“ završio je 2006. godine, a Srednju stručnu školu u Pljevljima, smjer Mašinski tehničar, 2010. godine. Za rezultate postignute u osnovnoj i srednjoj školi dobio je diplomu „Luča I“, navodi sa na sajtu Univerziteta Crne Gore.

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore na smjeru Primijenjena mehanika i konstruisanje završio je osnovne (prosjek 9,96), specijalističke (prosjek 10) i magistarske studije (prosjek 10). Tema specijalističkog rada je „Razvoj konstrukcije mobilnog robota za sakupljanje pakova različite boje“, a tema magistarskog rada „Uticaj broja aktivnih kotrljajnih tijela na generisanje toplote kod kugličnog ležaja sa radijalnim dodirom“. Student je doktorskih studija na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Za rezultate postignute tokom studija dobitnik je sljedećih nagrada:

  • Nagrada Fondacijе „Gordana Jokić Kašiković i Dragiša Kašiković“ za najbolji naučno-istraživački rad, u konkurenciji studenata Tеhnološko-mеtalurškog, Mašinskog i Elеktrotеhničkog fakultеta Univerziteta u Beogradu (2017);
  • Stipendija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije izuzetno nadarenim učenicima i studentima (2016/17);
  • Nagrada Inženjerske komore Crne Gore (2014/15, 2013/14);
  • Stipendija Atlas fondacije (2012/13);
  • 19. decembar, Nagrada Opštine Podgorica kao izraz priznanja za izuzetan uspjeh u studiranju (2011);
  • Nagrada Univerziteta Crne Gore za najboljeg studenta Mašinskog fakulteta (2011);
  • Stipendija Ministarstva nauke Crne Gore za najbolje studente (2011-14).

Bio je volonter NVU „Zračak nade“. Pripravnički staž odradio je 2014. u Srednjoj stručnoj školi „Ivan Uskoković“. Od 2017. saradnik je u nastavi na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore na oblasti Primijenjena mehanika, na kome je prethodno bio angažovan kao saradnik Centra za kvalitet i kao demonstrator na izvođenju vježbi iz Matematike I. Boravio je na stručnom usavršavanju na Texas Tech univerzitetu 2019. godine radeći na projektu iz oblasti bezmrežnih numeričkih metoda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: