novo

PREDSJEDNIK OPŠTINE PLJEVLJA I MINISTAR SPORTA I MLADIH POTPISALI UGOVOR VRIJEDAN 41.000 EVRA

Danas su u Ministarstvu sporta i mladih predsjednik Opštine Pljevlja dr Dario Vraneš i ministar sporta i mladih gospodin Dragoslav Šćekić, potpisali Ugovor o sufinansiranju projekta Rekonstrukcija sportskog centra „ADA“ Opština Pljevlja. Vrijednost ovog ugovora je 41.000 evra.

Sportski centar „ADA“ izgrađen je 2000. godine i do danas nije bilo ozbiljnijih ulaganja pa je objekat počeo vidno da propada. SC „ADA“ je u većinskom vlasništvu države Crne Gore (87%), u vlasništvu Opštine Pljevlja je (12%), a preostalih 1% je vlasništvo akcionara. Prihodi Sportskog centra nisu bili dovoljni da se podmire sve obaveze pa su dugovanja u ovom momentu veoma velika.

„Sportski centar „ADA“ je od izuzetnog značaj za omladinu i sport u Pljevljima. Iako nije u većinskom vlasništvu Opštine Pljevlja, ne smijemo dozvoliti da dvorana propadne i doživi sudbinu mnogobrojnih objekata koji su u vlasništvu države. Ova donacija od strane Ministarstva je izuzetno značajna. Zahvaljujemo se ministru sporta i mladih, gospodinu Šćekiću, što je prepoznao značaj dvorane i usmjerio sredstva koja su nam u ovom momentu od izuzetne važnosti. Opština Pljevlja je i do sada pružala jedan vid pomoći Sportskom centru uplaćujući na godišnjem nivou oko 60.000 evra za zakup prostorija i terena za treninge sportskih klubova“, naveo je Vraneš.

Trenutna dugovanja dvorane iznose oko 449.000 evra, od čega je najveći dio za neplaćene poreze i doprinose oko 300.000 evra, dug prema DOO „Čistoća“ 81.482 evra, zatim dugovanja za električnu energiju 55.552 evra, dugovanja za naknade Odboru direktora 11.500 evra i dugovanja prema DOO „Vodovod“ u iznosu od 1.003,92 evra.

„Formirao sam Komisiju koja će analizirati poslovanje SC „ADA“ i na osnovu Izvještaja komisije preduzećemo dalje korake u smjeru zahtjeva prema Ministarstvu finansija da se vlasništvo dvorane prenese na Opštinu Pljevlja“, dodao je predsjednik.

Ministar sporta i mladih naglasio je značaj sporta za Pljevlja i pljevaljske sportiste u kojima je demografska situacija na lošem nivou.

„Ministarstvo je prepoznalo značaj Sportskog centra „ADA“ za Pljevlja a naročito mlade koji sve više odlaze i nastavljaju svoju sportsku karijeru u mjestima u kojima postoje mnogo bolji uslovi. Pljevlja su grad brojnih talentovanih sportista a zadatak svih nas je da prekinemo dosadašnju praksu i stvorimo što kvalitetniji sportski život u Pljevljima. Vjerujem da ćemo zajedno sa prvim čovjekom Opštine Pljevlja pronaći modus i na obostrano zadovoljstvo riješiti dugogodišnji problem“, istakao je ministar Šćekić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: