novo

Priznanja za mentore i članove košarkaškog, atletskog i preduzetničkog tima Gimnazije

Priznanja za mentore i članove košarkaškog, atletskog i preduzetničkog tima Gimnazije.

U četvrtak, 19. oktobra, na sjednici Nastavničkog vijeća, direktorica Bojana Grujić uručila je priznanja našim košarkašima, atletičarkama i članicama preduzetničkog tima, a povodom njihovih briljantnih rezultata ostvarenih u maju, junu i julu 2023. godine.

Priznanja su uručena i mentorima – profesorima Danku Despotoviću, Adisi Malagić i Goranu Marjanoviću.
Podsjećanja radi, košarkaški tim Gimnazije, u čijem sastavu su bili Pavle Cvijović, Lazar Pupović, Pavle Pupović, Aleksa Nenadić, Luka Rubežić, Janko Petrović, Filip Svrkota, Andrija Starčević, Branko Tabaš, Matija Ćaćić, Lazar Mojović i Miloš Milinković, osvojio je treće mjesto na Evropskom školskom prvenstvu, u Skoplju, u junu 2023. godine.

Mentor učenicima bio je profesor Danko Despotović.


Tatjana Mrdak osvojila je prvo mjesto u trci na 100 metara na državnom prvenstvu u atletici, na školskim sportskim igrama učenika Crne Gore, u maju i junu 2023. godine. Na istom takmičenju, Ivana Milikić, Tatjana Mrdak, Anđela Lončar i Ajra Gerina osvojile su drugo mjesto u štafetnoj trci 4×100 metara. Mentori učenicama bili su profesori Danko Despotović i Goran Marjanović.
Naše mlade preduzetnice – Martina Svrkota, Emina Zlatanić, Vesna Jović, Jana Tomčić i Tamara Čolović osvojile su nagradu „Evropska škola 2023” na Evropskom takmičenju učeničkih kompanija, u Istanbulu, u julu 2023. godine. Mentorka učenicama bila je profesorica Adisa Malagić.
Kako je u svom uvodnom obraćanju i naglasila direktorica Grujić, svi oni su na najljepši mogući način predstavili vrijednosti misije i vizije Pljevaljske gimnazije – ozbiljan i neumoran rad, njegovanje i razvijanje talenata i kompetencija, jačanje timskog duha i istinsku inkluzivnost.
Svečano uručenje priznanja medijski je ispratila RTV Pljevlja, na čemu im ovom prilikom zahvaljujemo.
„Sreća se rađa iz susreta velikog truda i pružene prilike.“ – Seneka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: