novo

Projekat MARDS rezultirao otvaranjem doktorskog programa „Održivi razvoj u turizmu i ekonomiji“ i u Skadru

Međunarodni projekat Reforma doktorskih studija u Crnoj Gori i Albaniji primjer dobre prakse – MARDS kojim je ispred Univerziteta Crne Gore rukovodio prof. dr Radovan Stojanović, nakon upisa treće generacije na UCG, rezultirao je i upisom prve generacije na doktorskom programu „Održivi razvoj u turizmu i ekonomiji“ na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Skadru “Luigj Gurakuqi”.

Profesor Stojanović kazao je da je velika čast otvoriti prve doktorske studije na sjeveru Albanije, u okviru partnerske institucije Univerziteta Crne Gore i dodao da raduje to što je interesovanje za ovaj program zaista velilko.

“Projekat MARDS kojim sam rukovodio, poslije pet godina napornog rada, stresnih i radosnih trenutaka, rezultirao je otvaranjem doktorskog programa koji je u konkurenciji od 36 studenata, upisalo 10”, rekao je prof. Stojanović.

On je objasnio da je pomenuti doktoski program “twin” program sa našim Internacionalnim programom Održivi razvoj koji je postao referenca u doktorskim studijama u Crnoj Gori.

U ime doktoranada doktorskih studija “Održivi razvoj” sa sjedištem na našem Univerzitetu, skupu je prisustvovao mr Dejan Zejak, predstavnik studenata u Vijeću ovog programa.

Podjećanja radi, Međunarodni projekat MARDS rezultirao je sa dva doktorska programa u dvije zemlje, na engleskom jeziku, na Univerzitetu Crne Gore i Univerzitetu u Skadru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: