novo

Projekat “Razvoj rukometa u vrtićima”

Uvodna aktivnost u sklopu projekta „Razvoj rukometa u vrtićima“ koji Rukometni savez Crne Gore realizuje uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF), kao i institucionalnu podršku Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore, realizovana je u dvorani „Verde“.

Dvije stotine mališana iz četiri vrtića – ,,Đina Vrbića” i ,,Ljubica Popović” iz Podgorice, ,,Zagorka Ivanović” iz Cetinja i ,,Dragan Kovačević” iz Nikšića, bili su u prilici da se upoznaju sa aktivnostima koje će biti realizovane u periodu od marta do avgusta.

Mališane su pozdravili predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda i reprezentativka Nina Bulatović.

Pripremnoj aktivnosti u sklopu projekta koji se prvi put organizuje u našoj državi, prisustvovali su i kapiten reprezentacije Mirko Radović, tri članice nacionalnog tima Anastasija Babović, Nađa Kadović i Nikolina Marković, kadetske reprezentativke koje učestvuju na Mediteranskom prvenstvu, kao i predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija Isidora Injac i Aleksandar Šipčić.

Nakon upoznavanja sa aktivnostima koje će se u narednom periodu organizovati u vrtićima, mališani su prisustvovali i utakmici Mediteranskog prvenstva.

Projekat „Razvoj rukometa u vrtićima“ se, inače, realizuje uz podršku Evropske rukometne federacije (EHF), nakon što je u septembru prošle godine na kongresu u Bazelu potpisan ugovor sa „Evropskom kućom rukometa“.

Djeca uzrasta od tri do šest godina će biti u prilici da se od eminentnih trenera, sadašnjih i bivših reprezentativaca, kroz navedeni projekat, upoznaju sa rukometom, nauče prve rukometne korake i već od najmlađih dana razvijaju ljubav prema sportu.

Nakon prve godine projekta koji će biti realizovan u tri grada, Savez i EHF trebalo bi da definišu okvir saradnje i za sljedeće dvije godine, kada bi projekat trebalo da bude sproveden u još šest rukometnih centara naše države.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: