Projekti Univerziteta Crne Gore ocijenjeni najvećim brojem bodova na konkursu MNTR-a

Projekti Metalurško-tehnološkog fakulteta i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, nakon evaluacije pristiglih prijava na konkurse Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, ocijenjeni su najvećim brojem bodova – 91.67. Konkursi su imali za cilj da uključe predstavnike naučnoistraživačke i inovacione zajednice u kreiranje sadržaja koji će biti sastavni dio programa Festivala “Dani nauke i inovacija 2023”.

Riječ je o projektima: “STEM radionica na MTF-u: Nauka je tvoj put do znanja” i “Upoznaj sa nama podvodne akustične komunikacije i tehnologije pozicioniranja – DEMO OPEN MONUSEN”.

Odobreni su i projekti “Inovacijama do bolje mobilnosti u budućim pametnim gradovima” Mašinskog fakulteta, projekat “Inovirajte, integrišite, motivišite u medicini” Medicinskog fakulteta, zatim projekat “Dan biologije i hemije (Čudesan svijet biologije i hemije)” Prirodno-matematičkog fakulteta, kao i projekat “Putovanje kroz nauku: učenje, otkrića, inspiracija” Pomorskog fakulteta Kotor.

Komisije za ocjenu pristiglih prijava su  predložile da od ukupno 67 pristiglih prijava, bude podržano 24 iz oblasti nauke, odnosno 13 iz oblasti inovacija, uz predlog za optimizaciju budžeta određenog broja prijava, u skladu sa preporukama članova Komisije.

Podsjećamo, Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja je, povodom Festivala “Dani nauke i inovacija 2023”, raspisalo dva namjenska konkursa početkom jula mjeseca, u ukupnom iznosu od 100.000 eura, sa rokovima prijave do 21. avgusta. Svi zainteresovani su bili pozvani da budu dio ovogodišnjeg Festivala i daju svoj direktan doprinos kroz konkretne predloge festivalskih aktivnosti iz oblasti nauke i inovacija. Sredstva za potrebe realizacije aktivnosti po Konkursu su iznosila 50.000 eur, a sufinansiranje po jednoj prijavi za predloge projekata promocije nauke i istraživanja ograničeno je na 3.000 eur, odnosno na 5.000 eur za predloge inovativnih programa.

U prilogu objave dostupna je tabela odobrenih projekata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: