novo

Prva zbirka pjesama „Izvor nesanice“ mladog pjesnika iz Pljevalja Huseina Pajevića

Prva zbirka pjesama pod nazivom „Izvor nesanice“ mladog pljevaljskog pjesnika Huseina Pajevića, ugledala je svjetlo dana. Izdavač zbirke pjesama je Digital Print Desing, recenzent mr Zora Jestrović, a za izdavača se potpisala Jelena Paldrmić.

U predgovoru zbirke pjesama recenzent mr Zora Jestrović navodi da se svojom prvom poetskom zbirkom „Izvor nesanice“ Husein Pajević predstavio kao zreo pjesnik na skoro svim planovima koje poezija podrazumjeva. Novom pojavom naša sredina je dobila novog i značajnog pjesnika, a poezija novu krv u pomalo zakrčenim venama. Radi se o poeziji čiji paradizmatski obrazac postavlja pred samog autora, a i neke buduće pjesnike veoma visoke umjetničke, filozofske, estetičke i etičke zahtjeve.

Tematska, sadržajna i poetološka paradigma njegove zbirke nedvosmisleno svjedoči da je Pajević rođeni pjesnik i da je umjetnički dar, koji nosi u svojim genima, nadređen duhovnom sklopu njegovog bića. S pravom se može konstatovati da ovaj autor predstavlja značajnu pojavu na pjesničkoj sceni, ne samo lokalnog karaktera već i šire.

JEDNA NOĆ ŽIVOTA

Dok noć je njihala kolijevku snova,

iz kaldrme studene iznik;o cvijet

Skuti su mu sivi – kao od olova,

k;o noć što ga rodi mračan mu je svijet.

Kad Sunce probudi ljiljane i lale,

i ruže krvave da ih toplo mije,

svehnuće mu latice – zalud procvale

biće prah u prahu – k;o da niko nije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: