novo

Prvog dana elektronskog upisa Univerziteta Crne Gore 2.664 prijavljenih kandidata

Prvog dana upisa u prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2021/22. godinu na Univerzitetu Crne  Gore, putem platforme dostupne na sajtu upisi.edu.me,  prijavilo se ukupno 2.664 kandidata, od čega 2.480 elektronskim putem, a 184 lično, predajom dokumentacije studenstkoj službi. Konkursom je predviđeno 3.331 mjesto na Budžetu. 

Kandidati se mogu prijavljivati i 2. jula 2021. godine, do 16.00 sati, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren. Takođe, u istom terminu, zatvoriće se i prijem dokumentacije u studenstkim službama za kandidate iz inostranstva ili one kandidate čija dokumentacija nije bila potpuna u elektronskom registru nadležnog ministarstva.

Brz i jednostavan upis maturantima je omogućen kroz pilot projekat koji se ove godine realizuje samo na Univerzitetu Crne Gore, a kroz saradnju Centra informacionog sistema Univerziteta Crne Gore, UNDP-a, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, uz finansijsku podršku Evropske unije.

Tokom prvog upisnog dana, broj ukupno prijavljenih kandidata po organizacionim jedinicama fakulteta je sljedeći: Arhitektonski 97, Biotehnički 66, Ekonomski 391, Elektrotehnički 321, Fakultet dramskih umjetnosti 17, Fakultet likovnih umjetnosti 10, Fakultet političkih nauka 190, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje 46, Fakultet za turizam i hotelijerstvo 79, Filološki fakultet 118, Filozofski fakultet 232, Građevinski fakultet 129, Mašinski fakultet 37, Medicinski fakultet 290, Metalurško-tehnološki fakultet 57, Muzička akademija 8, Pomorski fakultet 141, Pravni fakultet 273, Prirodno-matematički fakultet 162.

Podsjećamo, testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nisu imali eksterni maturski (stručni ispit) polažu se 5. jula 2021. godine.

Fakulteti i akademije koji imaju prijemne ispite kao dodatni uslov za upis, organizovaće ih od 6. do 8. jula. Obavještenja o testovima i prijemnim ispitima biće dostupna na internet stranicama fakulteta u okviru zvaničnog sajta www.ucg.ac.me.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: