Radionice za obuku nastavnika njemačkog jezika u državnim školama – pozivnica direktorima škola

U organizaciji Hueber Verlag iz Njemačke, u saradnji sa Zavodom za školstvo, EDUCATIONAL CENTRE d.o.o. će u septembru 2023. godine realizovati radionice za obuku nastavnika njemačkog jezika u državnim školama.

Tema ovogodišnjih radionica su novoodobreni udžbenici za nastavu njemačkog jezika, a imaju za cilj upoznavanje sa materijalom, kako štampanim tako i digitalnim, obuku za praktično korišćenje interaktivnih udžbenika koje će besplatno dobiti svi nastavnici i upoznavanje sa primjerima dobre prakse iz okruženja.

Ovom prilikom prisutni nastavnici će na poklon dobiti i zbirke testova, postera i gramatičkih vježbi, koji su namjenski rađeni kao dopuna udžbenicima.

Radionice će voditi Ivana Horvatinčić Ajayi iz Zagreba, stručni savjetnik i predavač za Hueber Verlag sa dugogodišnjim iskustvom u kreiranju nastave njemačkog jezika i obuci profesora.

Radionica za nastavnike srednjih škola će se održati 21.09.2023. godine (četvrtak) u trajanju 10-14h.

Radionica za nastavnike osnovnih škola će se održati 22.09.2023. godine (petak) u trajanju 10-14 h.

Radionice će se održati u zgradi Zavoda za školstvo, sala A.U cilju što kvalitetnije organizacije radionica, obavezno je potvrditi učešće na e-mail adresu edcentre@t-com.me najkasnije do 15.9.2023.

Prilikom prijavljivanja nastavnika, potrebno je da direktor škole dostavi i e-mail adresu nastavnika kojeg prijavljuje kako bi organizator prijavljene kandidate mogao kontaktirati u slučaju eventualnih izmjena.

Za potrebe dijela seminara koji prezentuje korišćenje savremenih tehnologija u nastavi stranih jezika, organizator moli profesore da, ukoliko ih posjeduju, sa sobom ponesu svoje tablet računare ili pametne telefone.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: