novo

Radović i Bakić spremni za EP

Crnogorska parastonoteniska reprezentacija otputovala za Šefild

Crnogorska parastonoteniska reprezentacija otputovala je na Evropsko prvenstvo, koje će od 4. do 9. septembra biti održano u Šefildu. Šampionat će okupiti 267 stonotenisera iz 35 država, koji će se nadmetati u 11 klasa, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Crnogorski stoni tenis predstavljaće Filip Radović i Luka Bakić,drugi četvrti na Svjetskoj rang listi u klasi S10, koje će predvoditi treneri Vladimir Marić i Čedomir Damjanović. Marić, koji će debitovati na velikim takmičenjima, kazao je da Radović i Bakić u Šefild putuju spremni.

-Bazični dio priprema odradili smo u Zrenjaninu, a završni dio u Dimitrovgradu sa selekcijom Srbije. Očekivanja su velika, da nastavimo kontinuitet dobrih igara. Radović je ove godine na tri turnira u Linjanu, Podgorici i Laškom osvojio zlatne medalje. Bakić je bio srebrnni u Laškom, a bronzini u Linjanu i Podgorici. To nam daje za pravo da se nadamo najvećim uspjesima i u Šefildu – rekao je Marić i naglasio da su Radović i Bakić nosioci na žrijebu, navodeći da se, ukoliko odigraju dobro i ostvare pobjede, ne mogu sresti prije polufinala.

Radović je kazao da je zadovoljan pripremnim periodom, a posebno igrom i rezultatima u prvom dijelu sezone.

-Mogu da kažem da je ovo moja sezona života, pobijedio sam neke igrače koje nijesam ni sanjao da ću pobijediti. Sve se to zaboravlja, Evropsko prvenstvo je teško takmičenje. Svi se pripremaju maksimalno i svi dolaze motivisani. Pritisak je najveći, pogotovo na nas koji očekujemo dobre rezultate. Nadam se da ću ponoviti dobru igru iz prethodnog perioda i da ću biti spreman da se borim za neku od medalja – rekao je Radović, uz napomenu da ne želi da se opterećuje ciljevima uoči šampionata, navodeći da treba da bude fokusiran na prvi meč u grupi i svaki naredni koji dođe.

-Da iz meča u meč podižem formu. Ukoliko to uspijem mogu daleko da doguram – rekao je Radović.

Komentarišući sistem takmičenja, on je naglasio da mu više odgovara takmičenje po grupama od nokaut faze koja je bila prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Španiji.

-Imamo par mečeva u grupi da se uigramo, jer su oni uvijek najteži. Postoji prostora i da se ispravi i neki kiks. Bilo bi dobro da ga ne bude, jer prvo mjesto garantuje i lakšeg rivala u četvrtfinalu – rekao je Radović, koji vjeruje da će se Bakić uključiti u borbu za medalju.

-Luka je izuzetan igrač, to je pokazao na svim prethodnim turnirima koje smo igrali. Na svakom od njih bili smo barem polufinalisti, a u Laškom na najvećem svjetskom turniru, na kojem nije bilo samo svjetskog broj jedan, igrali smo finale. To najbolje govori o njegovom kvalitetu. Iskreno se nadam da će napraviti korak više i doći do podijuma – rekao je Radović.

Bakić je kazao da mu je glavni cilj da odigra svoj najbolji stoni tenis.

-Moja želja je da što bolje odigram, a rezultat će doći. U Šefildu ću drugi put igrati Evropsko prvenstvo, nakon istorijskog u Helsingborgu, kada je osvojena prva ekipna medalja. Forma je odlična, spremni smo. Nadam se dobroj igri, a vjerujem da rezultat neće izostati. Lakše je igrati u grupi, jer znate da vas poraz ne eliminiše. Koroz te mečeve podiže se forma, a ne kao na Svjetsko prvenstvo gdje su od početka eliminacioni mečevi. Teško se pripremiti za taj jedan meč. Puno bolje je igrati grupu, iz koje dva igrača idu u nokaut fazu – rekao je Bakić.

Radović će u Šefildu juriti četvrtu pojedinačnu evropsku medalju. Osvajao je medalje na prvenstvima Evrope – bronzane u danskom Vejleu 2015. i Laškom 2017. i srebrnu u švedskom Helsingborgu 2019. godine. Ima i ekipnu bronzu iz Helsingborga, sa Bakićem i Dejanom Bašanovićem.Nosilac je i do sada jedine paraolimpijske medalje za Crnu Goru, bronzane iz Tokija 2021. godine.Bakić i Radović rivale u grupi saznaće sjutra, kada je na programu tehnički sastanak i žrijeb.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: