novo

Raduloviću drugo mjesto u Parizu

Još jedna nagrada za mladog crnogorskog pijanistu i kompozitora

Nemanja Radulović,učenik Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi u klasi profesora Novaka Pavličića, osvojio je drugu nagradu na Internacionalnom muzičkom takmičenju IMF Paris u glavnom gradu Francuske.

Internacionalni muzički festival u Parizu, koji je po šesti put održan od 7. do 11. avgusta, ugostio je najbolje takmičare iz svih kategorija iz cijelog svijeta. Program Festivala, pored takmičenja i naprednih časova, čine i koncerti koje izvode članovi žirija, pod sloganom „Vi svirate za nas – mi sviramo za vas“. Članovi žirija bili su Svetlana Eganian, Filipe Raskin, direktor festivala, Leonel Morales, Kristiana Dragos i Jolande Kuznjecov.

Radulović je u prvom krugu takmičenja izabran među pet najboljih, a zatim je nastupio u finalu zajedno sa još četiri takmičara. Drugo mjesto u C kategoriji podijelio je sa takmičarkom iz Italije, Arijanom Salvalađo.

Za potrebe ovog takmičenja, Radulović je radio sa novim mentorom na novom repertoaru, tako da je u Parizu svirao „Etidu u F-Duru, op. 72, br. 6“ njemačkog kompozitora Morisa Moškovskog, Mocartovu „Sonatu u F-Duru, br. 12“ i Šopenovu „Herojsku“ polonezu.

Radulović je nedavno trijumfovao i na Međunarodnom pijanističkom takmičenju u organizaciji Muzičke škole Tivat. Takmičenje okuplja mlade pijaniste iz više zemalja, a za cilj ima da unaprijedi pijanističku pedagogiju i praksu u Crnoj Gori, promovišući na taj način nove mlade umjetnike. Radulović je na tom takmičenju osvojio specijalnu prvu nagradu u svojoj kategoriji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: