novo

Rang lista za stipendije talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola nakon prigovora

Na osnovu Konkursa za dodjelu stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola, za školsku 2023/24. godinu, Ministarstvo prosvjete, nauke I inovacija dodijelilo je 86 stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola i 14 stipendija učenicima koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarne kvalifikacije. Stipendija je nepovratna i iznosi 57,00 eura na mjesečnom nivou. Stipendije se isplaćuju  deset mjeseci.

Pravo na stipendiju po osnovu Konkursa ostvarili su talentovani učenici trećeg ciklusa osnovne škole, druge i narednih godina srednje škole koji su blagovremeno i uspješno ispunili obaveze propisane statutom škole i osvojili nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima iz nastavnih predmeta.

Nezadovoljni kandidati imali su pravo prigovora Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, u roku od osam dana od dana objavljivanja konačne rang liste na internet stranici Ministarstva. Nakon prigovora izvršena je izmjena konačne rang liste u dijelu koji se odnosi na učenike osnovne škole. Odluka Ministarstva o prigovoru je konačna i protiv nje se može pokrenuti upravni spor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: