novo

Raspisan Javni konkurs za sufinansiranje sportskih organizacija

Opština Pljevlja raspisala je Javni konkurs za sufinansiranje programa sportskih organizacija za 2022. godinu, i to za program kvalitetnog sporta, u iznosu od 342.000 eura i program rekreacije građana u iznosu od 1.600 eura.

Pravo učešća na Konkursu imaju sportske organizacije registrovane na teritoriji opštine Pljevlja nakon godinu dana od dana osnivanja, a koje se takmiče u disciplinama u kojima je regulisan jedinstven sistem takmičenja u okviru nadležnog nacionalnog sportskog saveza i koje su rad, organizaciju i opšta akta organizacije uskladile sa Zakonom o sportu Crne Gore.

Opština Pljevlja je tokom prošle godine za sufinansiranje rada pljevaljskih sportskih klubova opredijelila iznos od 285.000 eura i 1.600 eura sportsko – rekreativnim društvima, čime je omogućila nesmetano obavljanje takmičarskog i trenažnog procesa, plaćanje troškova za takmičenja, prevoz, kupovinu sportske opreme, plaćanje ugovorenih obaveza sportskih klubova sa sportistima i trenerima, odlazak takmičara na prestižna takmičenja, propratne troškove koji su nastali tokom takmičenja

Budžetom Opštine Pljevlja za 2022. godinu, podrška sportskim organizacijama uvećana je za 20% čime su se se stvorili uslovi za obezbjeđivanje stabilnih sportskih klubova – organizaciono i kadrovski ospobosobljenih i finansijski održivih.

Rok za podnošenje prijave na Konkurs je 30 dana od dana objavljivanja, a cjelokupan tekst je dostupan na Zvaničnoj stranici opštine Pljevlja: https://pljevlja.me/j-a-v-n-i-k-o-n-k-u-r-s-za-sufinansiranje-programa-sportskih-organizacija-za-2022-godinu/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: