novo

RASPISAN KONKURS XXXVIII DANI HUMORA I SATIRE „VUKO BEZAREVIĆ”

Поводом организације Дана хумора и сатире „Вуко Безаревић“ – Пљевља 2024., Секретаријат за културу, социјална и друга питања општине Пљевља и Савјет Дана хумора и сатире „Вуко Безаревић” расписују

К О Н К У Р С

ЗА НАГРАДУ „ТИПАР”

за хумористичко-сатирично књижевно дјело из претходне и текуће године, објављено на простору бивше СФРЈ као годишња награда

Предлози за награду се шаљу поштом са 1 примјерком предложене ауторске књиге на адресу Општина Пљевља – Секретаријат за културу, социјална и друга питања, ул. Краља Петра I бр. 48, 84 210 Пљевља и електронским путем (коначна електронска верзија књиге у ПДФ формату) на е-маил адресу danihumora.pljevlja@gmail.com.

У предлогу се обавезно достављају контакт подаци (име и презиме, број телефона, адреса и е-маил).

Књиге се не враћају предлагачима и послије завршетка Конкурса биће поклоњене Југословенском музеју хумора и сатире Пљевља.

Награда се састоји од плакете, новчаног износа од 800.00 €  и учешћа на манифестацији.

ЗА НАГРАДУ „ВУКО БЕЗАРЕВИЋ”

за необјављену сатиричну причу

Један аутор може конкурисати са највише три необјављене приче (до 4000 карактера са проредом).

Приче потписане шифром се шаљу у електронској форми на е-маил: danihumora.pljevlja@gmail.com, уз напомену „За награду Вуко Безаревић“ док се рјешење шифре ( име и презиме, број телефона, адреса и е-маил)  доставља посебно на е-маил: sekretarijatzadrustvene@yahoo.com.

Награда се састоји од плакете, новчаног износа од 400,00 € и учешћа на манифестацији.

ЗА НАГРАДУ „МЛАДИ ТИПАР”

за сатиричну причу, сатиричну пјесму, циклус од 10 афоризама

Право учешћа имају аутори до 30 година старости.

Пријаве се шаљу у електронској форми на е-маил: danihumora.pljevlja@gmail.com док се рјешење шифре (име и презиме, број телефона, адреса и е-маил)  доставља посебно на е-маил: sekretarijatzadrustvene@yahoo.com.

Награда се састоји од плакете, новчаног износа од 200,00 € и учешћа на  манифестацији.

Рок за подношење пријава је 15. мај 2024. године.

Награде ће се уручити на Свечаном програму  Дана хумора и сатире »Вуко Безаревић« у Пљевљима уз обавезно присуство. У супротном се награда неће уручивати.

Термин манифестације биће накнадно објављен.

Остале информације могу се добити на контакт тел.: +38268515620 или путем е-маила: ermin.djurdjevic@pljevlja.co.medanihumora.pljevlja@gmail.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: