novo

Raspisan Konkurs za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja raspisao je konkurs za dodjelu 30 studentskih stipendija za školsku 2020/21 godinu i to za 20 studenata završne godine primijenjenih i akademskih osnovnih studija i 10 studenta primijenjenih i akademskih master studija bez obzira na obim studijskog programa.

U skladu sa novom Odlukom o stipendiranju studenata, koju je usvojila Skupština Opštine Pljevlja na sjednici od 08. decembra 2020.godine, pravo učešća na Konkursu će imati studenti završne godine primijenjenih i akademskih osnovnih studija i studenti primijenjenih i akademskih master studija koji studiraju na prostoru bivše SFRJ, sa prebivalištem na teritoriji opštine Pljevlja, pod uslovom da su prvi put upisali semestar studijske godine, da su tokom svih prethodnih godina studija ostvarili srednju ocjenu položenih ispita najmanje 9 (devet) i da su nezaposleni.

Po uslovima Konkursa, biće stipendiran po jedan student sa različitih fakulteta, koji budu imali najvišu srednju ocjenu tokom studija na tom fakultetu.

Prijava na Konkurs se podnositi na obrascu, koji se može preuzeti na šalteru Građanskog biroa Opštine Pljevlja ili preuzeti sa sajta Opštine. Uz prijavni obrazac studenti su u obavezi da dostave sledeća dokumenta:

Fotokopiju prve strane indeksa sa osnovnim podacima ili fotografiju elektronskog indeksa

Uvjerenje o položenim ispitima sa ostvarenim uspjehom tokom studija.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana raspisivanja, a tekst konkursa možete preuzeti na sajtu Opštine u kategoriji “Konkursi”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: