novo

Realizovana obuka “Poboljšanje kvaliteta i inkluzivnosti obrazovanja u digitalnom okruženju”

Obuka “Poboljšanje kvaliteta i inkluzivnosti obrazovanja u digitalnom okruženju” realizovana je tokom školske godine. 2021/22. Obuka je obuhvatala po tri modula u trajanju od dva dana i prisustvovalo je 25 članova osoblja, članova administracije, stručnog službe i nastavnog osoblja.

S obzirom da je projekat urađen u saradnji sa UNICEF-om i da je naša škola prepoznata kao reprezentativni učesnik treninga, u srijedu 21. 9, predstavnica UNICEF-a, Dominika Safin i Ministarstvo obrazovanja, Nevena Cabrilo, posjetili su školu.

Fokus posjete bio je na ocjenjivanju naučenog i primjenjenog, kao i opštem pristupu nastavi u vrijeme korone (podrška učenicima, rad sa roditeljima, kreiranje individualizovanih načina učenja, alata i strategija za podršku svim učenicima, razumijevanje razlika u kojima učenici uče itd. ).

Evaluacija je podrazumijevala intervjue sa učesnicima, prezentaciju urađenih aktivnosti, mišljenja o gore navedenim temama, a vezano za organizaciju školskog rada i nastave, kao i podršku koju treba pružiti školi i u vrijeme pandemije i sličnih okolnosti.

Škola je formirala Tim i izradila Akcioni plan za “Poboljšanje kvaliteta i inkluzivnosti obrazovanja u digitalnom okruženju” koji je dio Godišnjeg plana rada škole.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: