novo

REDOVNO ISPLAĆENE SPORTSKE NAKNADE, STUDENTSKE I STIPENDIJE ZA DJECU PALIH BORACA

Juče je Opština Pljevlja isplatila osam sportskih naknada za jun 2021. godine, koje se na osnovu Odluke o sportskim naknadama dodjeljuju najuspješnijim sportistima, članovima klubova sa teritorije Pljevalja, koji su svojim zapaženim rezultatima na reprezentativnom i klubskom nivou predstavili naš grad i državu na najbolji način. Naknade se dodjeljuju u seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj konkurenciji u cilju stimulisanja mladih Pljevljaka na što veće učešće u razvoju sportske kulutre.

Takođe, isplaćene su i stipendije za 17 studenata za maj 2021. godine, po prvom Konkursu raspisanom za školsku 2020/2021 godinu. Opština Pljevlja je počela i sa isplatom studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu, po drugom Konkursu raspisanom 01.03.2021. godine. Isplaćene su stipendije za četiri studenta za oktobar, novembar i decembar 2020. godine, januar, februar, mart, april i maj 2021. godine.

Opština Pljevlja dodjeljuje studentske stipendije za jednu studijsku godinu, u 10 mjesečnih rata, počev od oktobra mjeseca školske godine za koju se stipendija dodjeljuje. Mjesečni iznos stipendije je 100.00 eura za sve studijske programe.

Na osnovu Odluke o stipendiranju učenika i studenata – djece palih boraca i invalida u oružanim sukobima 1991-1992 sa teritorije opštine Pljevlja, danas su isplaćene majske stipendije za 13 učenika i studenata  koji su korisnici ovog prava.

Podsticanjem razvoja sporta i obrazovanja, kao i socijalnim programima kojima se usmjerava pažnja svim kategorijama stanovništva, pljevaljska lokalna samouprava ulaže napore da održi i unaprijedi razvoj važnih oblasti društvenog života zajednice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: