novo

Reprezentativci Crne Gore u Gimnaziji „Tanasije Pejatović“

Da je antička mudrost „mens sana in corpore sano“ – u zdravom tijelu zdrav duh – svevremenska, potvrđuju učenici Gimnazije „Tanasije Pejatović“ koji se aktivno bave sportom i istovremeno imaju status redovnih učenika.

Ono što ih krasi je visok stepen socijalizacije, požrtvovanja, uvažavanja svojih vršnjaka i poštovanja profesora. Osim što redovno treniraju u svojim klubovima, naši sportisti redovno i aktivno učestvuju u vannastavnim aktivnostima (školski sportski turniri). Članovi su školskih sportskih ekipa i nastupajući u okviru njih na opštinskim, regionalnim i državnim takmičenjima, osvajaju medalje i pehare, podižu ugled Škole, ponosno noseći ime Gimnazije „Tanasije Pejatović“.

Treba napomenuti izvrsnu podršku Uprave škole koja je u stalnom kontaktu sa sportskim klubovima, kao i profesore koji se trude da im izađu u susret i odgovore na njihove zahtjeve.

U ovom tekstu posebnu pažnju obratili smo na sportiste koji su članovi Reprezentacije Crne Gore: ženske odbojkaške, ženske fudbalske, muške rukometne i muške fudbalske reprezentacije.

Majda Čakar, članica ženske odbojkaške reprezentacije

Odbojku sam počela da treniram sa šest godina. Velika ljubav prema sportu se probudila veoma rano zahvaljujući sportskom duhu moje porodice.

Odbojka me je naučila kako da se borim, da budem velika i u pobjedi i u porazu. Kroz sve selekcije sam trenirala sa starijim djevojčicama od sebe i u pojedinim momentima sam bila najmlađa igračica lige što mi je pomoglo da veoma brzo napredujem.

Prvi put sam pozvana u Reprezentaciju sa četrnaest godina. Takođe, prošla sam sve reprezentativne selekcije u mlađim kategorijama. Pored mnogobrojnih takmičenja, istakla bih prvo mjesto na Balkanskom prvenstvu i pojedinačnu nagradu za najboljeg korektora prvenstva, zatim Evropsko prvenstvo za kadetkinje održano u Podgorici, prvo mjesto na Državnom školskom prvenstvu. Učenica sam III-4 odjeljenja Gimnazije „Tanasije Pejatović“.

Teodora Leovac, članica ženske odbojkaške reprezentacije

Odbojkom sam počela da se bavim sa šest godina iz velike ljubavi prema tom sportu. Od trinaeste godine sam u sastavu prvog tima OK „Rudar“. Godine 2019. kao član pionirske ekipe osvojila sam zlatnu medalju. Bila sam član pionirske, a sada i kadetske reprezentacije Crne Gore. Trenutno igram za OK „Rudar“ u prvoj crnogorskoj ligi na pozicijama korektor i primač. Učenica sam I-2 odjeljenja Gimnazije „Tanasije Pejatović“.

Maja Miletić, članica ženske fudbalske reprezentacije

Fudbal sam počela da treniram prije šest godina u FK „Breznica“. Dvije godine sam nastupala za kadetski tim kluba i 2018. godine smo bili prvaci Crne Gore u kadetskoj konkurenciji. Sljedeće godine sam debitovala za prvi tim u kojem nastupam i danas i već pet godina smo prvaci Države.

Od 2017. godine sam član kadetske reprezentacije za koju sam nastupala dvije godine, zatim prelazim u omladinsku selekciju u kojoj sam takođe nastupala toliko. Ove godine su se ostavarile moje želje kad sam pozvana da nastupim za A selekciju što je san svakog sportiste. Učenica sam IV-4 odjeljenja Gimnazije „Tanasije Pejatović“.

Džejrana Čengić, članica ženske fudbalske reprezentacije

Svoju fudbalsku karijeru sam počela u FK „Breznica“ prije sedam godina u kojem sam napravila prve fudbalske korake. Bila sam kapiten kadetskog tima do 2018. godine. Sa tom generacijom smo bili prvaci Crne Gore.

Naredne godine prelazim u prvi tim gdje i danas nastupam. Posljednjih pet godina smo prvaci Države. Za Rreprezentaciju Crne Gore sam debitovala 2018. godine u kadetskoj, a kasnije i u omladinskoj selekciji. Učenica sam IV-1 odjeljenja Gimnazije „Tanasije Pejatović“.

Jelena Tošić članica, ženske fudbalske reprezentacije

Svoju fudbalsku karijeru sam započela u FK „Breznica“ 2013. godine. Nastupajući za kadetski tim svog kluba postali smo prvaci Crne Gore. Poslije toga sam nastupala za prvi tim koji je bio prvak Države narednih pet godina. Za Reprezentaciju debitujem 2017. godine nastupajući za kadetsku selekciju i iste godine debitujem za A selekciju. Učenica sam IV-4 odjeljenja Gimnazije „Tanasije Pejatović“.

Ervin Helić, član muške fudbalske reprezentacije

Fudbal sam počeo da treniram 2008. godine u FK “Rudar“ u kojem sam trenirao do 2013. godine, a zatim sam prešao u FK „Breznica“ u kojem sam ostao naredne četiri godine. Nakon toga sam se vratio u Rudar za koji nastupam u kadetskoj, a kasnije i omladinskoj konkurenciji.

Za prvi tim Rudara debitujem 2019. godine i standardno branim kao prvi golman u narednih 40 zvaničnih utakmica (Liga i up CG). Prvi poziv za Reprezentaciju Crne Gore sam dobio u novembru 2019. godine za selekciju U19. Od tada sam standardni član omladinske reprezentacije Crne Gore za koju sam odigrao četiri zvanične utakmice. Učenik sam IV-2 odjeljenja Gimnazije „Tanasije Pejatović“.

Radojica Čepić, član muške rukometne reprezentacije

Rukomet sam počeo da treniram prije sedam godina u RK „Rudar“. Nastupao sam četiri godine za mlađe selekcije kluba. Nakon toga, debitujem za prvi tim gdje posijle dvije godine igranja ostvarujemo plasman u prvu ligu.

Prošao sam sve mlađe selekcije reprezentacije Crne Gore gdje sa kadetskom ekipom 2019. godine (Egipat) i 2020. godine (Atina) osvajam drugo mjesto. Na Mediteranskom prvenstvu sam proglašen za najboljeg srednjeg beka.

Godine 2019. proglašen sam za najperspektivnijeg mladog sportistu Pljevalja i mladog igrača Crne Gore. Nakon toga prelazim u RK „Celje“ (Slovenija) gdje i danas nastupam, a 2020. debitujem za A selekciju Crne Gore i time ispunjavam svoj san. Učenik sam IV-3 odjeljenja Gimnazije „Tanasije Pejatović“.

Arsenije Dragašević, član muške rukometne reprezentacije

Rukometom sam počeo da se bavim prije šest godina u RK „Rudar“. Nastupao sam za mlađe selekcije kluba. Nakon toga, debitujem za prvi tim gdje poslije dvije godine igranja ostvarujemo plasman u prvu ligu.

Prošao sam sve mlađe selekcije reprezentacije Crne Gore gdje sa kadetskom ekipom 2019. godine (Egipat) i 2020. godine (Atina) osvajam drugo mjesto.

Nakon tri sezone provedene u klubu prelazim u RK „Celje“ (Slovenija) gdje i danas nastupam. Godine 2020. dobijam poziv za A selekciju Reprezentacije Crne Gore. Učenik sam IV-3 odjeljenja Gimnazije „Tanasije Pejatović“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: