novo

Rovčanin primio delegaciju srednjoškolaca iz Bugarske

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Nikola Rovčanin primio je danas delegaciju srednjoškolaca iz Republike Bugarske, koji borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Uz srdačnu dobrodošlicu, poslanik Rovčanin se osvrnuo na dugotrajno prijateljstvo Crne Gore i Republike Bugarske i odlične bilateralne odnose koje karakteriše kontinuirani duh saradnje i međusobnog poštovanja dvije države. 

Imajući u vidu da mladi igraju krucijalnu ulogu u oblikovanju budućnosti svakog društva, poslanik Rovčanin je pohvalio inicijativu posjete đaka koja podstiče učenje, razmjenu i razumijevanje preko granica.

Bugarski srednjoškolci su u okviru obilaska Skupštine Crne Gore imali priliku da se upoznaju sa nadležnostima i istorijatom zakonodavnog doma, te radom Parlamentarnog instituta, posebno Bibliotekom Skupštine Crne Gore i edukativnim programom za djecu i mlade „Demokratske radionice Barbara Pramer“.

Posjeta se realizuje u okviru inicijative „Omladina Crne Gore i Bugarske – most za nove mogućnosti“ , koju Ambasada Crne Gore u Republici Bugarskoj sprovodi u saradnji sa bugarskom organizacijom „Catch the rainbow“.

Foto: Skupština Crne Gore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: