novo

Rudar na krilima navijača do pobjede

Prva liga za odbojkašice 2. kolo

Rudar – Mediteran 3:2 (25:23, 21:25, 25:16, 22:25, 15:11)SC “Ada”.

Sudije: Slobodan Kovačević i Sava Batizić. Gledalaca oko 450.

RUDAR: Gazdić 18, Čakar, Vučetić 25, Šljivić 9, Avdović 2, Leovac 10, Smolović 10, Petrović (libero), Marković 7, Smolović, Martinović, Novović, Gerina (libero), Klačar.

MEDITERAN: Zvicer, Rajović, A. Kovačević 16, Matunović 26, Grbović, Jurić (libero), Mi. Gudelj 2, Ma. Gudelj 4, Nikaljević 3, Jovović, Šćekić (libero), J. Kovačević 16, Zlotvorović 3, Radulović 1.

Rudar je upisao i drugu prvoligašku pobjedu nakon uzbudljive i prave prvoligaške utakmice.

Ekipa Mediterana odugrala je borbeno i veoma dobro pa je na kraju ispraćena aplauzom korektne publike u „Adi“ koja se uželjela prvoligaške odbojke. Malo je nedostajao da velika želja skupo košta Rudar koji je želio da se u najboljem svijetlu predstavi domaćoj publici, međutim kada je bilo najvažnije ekipa je odigrala najbolje i zasluženo došla do pobjede.Prava je šteta što je ispuštena velika prednost u trećem setu. Rudar jebimao deset poena prednosti 16:6, a onda je na servis Anastasije Kovačević potpuno „nestao“ prijem. Nisu pomogli ni tajm auti Nataše Marković, izmjene, nekoliko čistih zicera završilo u autu, a u ekipu se uvukla nesigurnost i došlo je do petog seta. Na sredini petog seta nakon što je osvojila poen za vođstvo Rudara od 7:6 povrijedila se jedna od najboljih na terenu Teodora Leovac. Radi se o povredi koljena, a nakon pregleda znaće se težina povrede. Do tada Ana Marković uz Mionu Vučetić i Tatjanu Smolović bila je sjajna na servisu, ali Milica Šljivić pa Zana Čakar i Kristina Gazdić dobro su servirale za veliko slavlje Rudara. Pored Mione Vučetić, Kristine Gazdić, Teodore Leovac, Ane Marković i Tatjane Smolović kao i Milice Šljivić, Zane Čakar debi pred publikom u „Adi“ imala je Lamija Avdović kao i Natalija Novović.Jedni tim u ligi koji ima igrački kadar koji je ponikao u sopstvenoj školi odbojke gostuje u Podgorici ekipi Budućnosti koja se, kao i sve ostale ekipe, ozbiljno pojačala igračicama sa strane.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: