novo

Rudar se gasi, a da to nikog nije briga

Fudbaleri Rudara sjutra u 13 časova na stadionu pod Golubinjom igraju prijateljsku utakmicu protiv Sutjeske. Biće to generalna proba za nastavak prvenstva, koje vjerovatno Pljevljaci neće ni nastaviti. Račun kluba je u blokadi, jer dug prema gospodinu Peličiću nije izmiren, a nema ni konkretnog plana kako riješiti tešku finansijsku situaciju. Čini se nema dovoljno sluha od onih koji bi mogli pomoći. Ovdje se na radi samo o Rudaru, klubu koji postoji 104 godine, već o gradu koji daje trećinu bruto nacionalnog dohotka države, gradu koga ubile raznorazne protuve otimajući ono što je trebalo da ostane ljudima koji svakodnevno slušaju zvuk rudarskih mašina i pucanja mina iz kopa. Radi se o djeci koja, gle čuda, hoće da se bave sportom.

Da. Ima i takvih.

Pljevlja su jedini grad u Crnoj Gori gdje dvorana pripada Vladi, a ne gradu, Pljevlja su grad odakle žicama dnevno ode milion eura u druge kase. Pljevlja su grad odakle putevima ode stotine hiljada tona uglja i kubika drvene građe, hiljade tona sira i svježeg mesa. Ali Pljevlja su grad koji nestaje, jer uvijek ima prečih stvari od vraćanja života u najljepši grad za život m, sa najmanje ljudi. Samo gašenjem Rudara minimum 20 porodica otićiće iz Pljevlja, a ako se ugasi Rudar, samo je pitanje koji je sledeći klub na redu. Dobili smo šta smo zaslužili jer prošle godine bilo je iz EPCG i Rudnika donacija za FK Rudar.

Bitno je da političari ćute i smišĺjaju koju šuplju da nam prodaju na sledećim izborima, ako ko ostane u Pljevljima da ih glasa.

Igrači i strucni štab su odradili pripreme kao da je sve u najboljem redu i čekaju konačan epilog koji će se znati u narednih 3-4 dana. Igračima su danas na sastanku predsjednik Miloš Radanović i stručni štab predočili trenutnu situaciju,dozvolili Igračima da potraže rezervnu opciju u ovom kratkom periodu u slucaju da dođe do istupanja iz lige, odnosno do gašenja kluba. Predsjednik Radanović u ponedeljak planira posjeti FSCG, dje će razgovarati sa predsjednikom saveza Dejanom Savicevićem o stanju u klubu i nemogućnosti nastavka takmičenja pod ovim uslovima.

Ipak moramo se ponijeti odgovorno prema organizatoru takmičenja, prema FSCG , da ne dovodimo regularnost takmičenja u pitanje. Isto tako moramo biti odgovorni i prema vise od 20-tak naših igrača koji bi bili bez kluba i primanja 4-5 mjeseci. Svi se nadamo da do toga neće doći, da ce pojaviti glas razuma kod svih i da će se naći rješenje koje će sve zadovoljiti, ali kako sada stvari stoje bliži smo gašenju, kazao je Radanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: