novo

Salihović: Čast nositi zastavu na otvaranju ZOI

Velika je čast, ponos i zadovoljstvo nositi crnogorsku zastavu na svečanom otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, kazao je skijaš Eldar Salihović. Crnogorska olimpijska ekspedicija večeras putuje u Peking, gdje će u petak biti otvorene Zimske olimpijske igre.

Crnu Goru će predstavljati troje sportista – Jelena Vujičić i Eldar Salihović takmičiće se u slalomu i veleslalomu, a Aleksandar Grbović u skijatlonu.

Salihović, koji će drugi put nastupiti na Igrama, kazao je da su mu dvije stvari ostale u sjećanju – Južna Koreja kao zemlja i Koreanci kao domaćini, kao i trema koju je imao.

„Mislim da ovoga puta treme neće biti. Već sam se malo navikao na tu scenu, na publiku, na kamere”, kazao je salihović.

On je istakao da je njegov glavni cilj da ostvari što bolji plasman nego na prethodnim Igrama.

„Za nas, kao predstavnike malih zemalja, najvažnije je da pokažemo najbolje od sebe i da napredujemo. To što Crna Gora ima tri takmičara u Pekingu jeste značajan uspjeh, s obzirom na to koliko su zimski sportovi zahtjevni u svakom pogledu – od talenta, preko priprema, opreme, novca“, rekao je Salihović.

Otvaranje Zimskih olimpijskih igara na programu je u petak

Vujičić će veleslalomske trke voziti 6. februara, a slalomske tri dana kasnije. A

Grbović će se takmičiti 11. februara, dok će Eldar Salihović voziti veleslalom 13, a slalom 16. februara.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crnogorskog olimpijskog komiteta Igor Vušurović kazao je da su sa prostoira bivše Jugoslavije Slovenija i Hrvatska veleselile.

„To što imamo tri predstavnika na Igrama za nas je veliki uspjeh. Imamo ih više nego, recimo, Olimpijski komitet Srbije. Čestitke našim takmičarima i Skijaškom savezu Crne Gore. Vjerujem da je to impuls, uz razvoj infrastrukture koje je u toku, za sve naše mlade ljude koji se bave zimskim sportovima”, kazao je Vušurović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: