novo

Sastanci na temu saradnje u oblasti unapređivanja obrazovnog ambijenta

U cilju što kvalitetnije saradnje i zajedničkog djelovanja na unapređivanju obrazovnog sistema, u Zavodu za školstvo su 1. februara 2024. godine održana dva sastanka.

Raba Hodžić, direktorica Zavoda za školstvo, održala je sastanak sa predstavnicima resornog Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Sastanku su prisustvovale: mr Olivera Leković, v. d. generalne direktorice Direktorata za predškolsko osnovno obrazovanje i vaspitanje, Marija Gošović, v. d. generalne direktorice Direktorata za gimnazijsko i stručno obrazovanje, mr Dragana Ćetković, v. d. generalne direktorice Direktorata za visoko obrazovanje i studentski standard, mr Jasna Jovanović, v. d. generalne direktorice Direktorata za cjeloživotno učenje i mr Albana Devdukaj, v. d. generalne direktorice Direktorata za obrazovanje i vaspitanje manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica. Na sastanku je bilo riječi o oblicima zajedničkog doprinosa u budućem radu, uspješno su dogovorene sve smjernice saradnje koje će doprinijeti kvalitetu rada kao i značaju svim inovacijama koje se zasnivaju na unapređenju obrazovnog sistema u cjelosti. Prepoznati su glavni izazovi na čijem će se uspješnom rješavanju što aktivnije i ažurnije raditi u budućnosti. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Zavod za školstvo, kao najznačajniji akteri na polju obrazovanja u Crnoj Gori će svojim zajedničkim doprinosom nastaviti ka cilju jačanja saradnje i njene održivosti u kreiranju, uspostavljanu i razvoju obrazovno-vaspitnog sistema i rada obrazovno-vaspitnih ustanova, poruka je sa održanog sastanka.

sastanci

Direktorica Raba Hodžić je potom ugostila i predstavnike Francuskog instituta na sastanku na kojem su dogovoreni budući oblici saradnje koji će doprinijeti obostranom zadovoljstvu i uspjesima. Sastanku su prisustvovali: Johann Uhres, direktor Francuskog instituta, savjetnik za saradnju i kulturu i zamjenik ambasadora u Ambasadi Francuske u Crnoj Gori, Jelena Delević, iz Službe za odnose sa javnošću i kurseve (Francuski institut), Nataša Gazivoda, pomoćnica direktorice Zavoda za školstvo i mr Gordana Tmušić Radulović, predsjednica Stručnog tima za strane jezike (Zavod za školstvo).

sastanci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: