novo

Sjajan plasman naših maturantkinja na 11. Poslovnom izazovu Crne Gore

Ученице одјељења Економски техничар III – 1/IV – 1, ЈУ Средње стручне школе Пљевља Невена Бајић, Светлана Кљајевић и Анђела Милић, учествовале су на пројекту Пословни изазов Црне Горе, који се одржава једанаесту годину заредом,oд 22. до 24.јануара. Ове године изазов за учеснике је био да осмисле производ или услугу која у овим специфичним условима омогућава људима да живе квалитетно и са сврхом.

 Првог дана учесници су имали прилику да упознају своје менторе и остале чланове тима, који је учествовао у реализацији самог пројекта. Пословни изазов ове године организован је у другачијим условима преко ZOOM апликације, али то није смањило ентузијазам учесника и еуфорију такмичења.

У уводном дијелу, учесницима се се традиционално обратио проф. Др Веселин Вукотић, такмичари су могли чути и доц. др Ненада Вујадиновића који је имао је веома важну поруку за све, а то је да будућност не постоји. Будућност смо ми! Међу предавачима нашли су се и извршни директор „Достигнућа младих“ у Србији, партнер Пословног изазова Дарко Радичанин, менаџерка Универзитета Доња Горица, др Сандра Тинај, др Зоран Ђикановић и доцент Александар Вујовић.

Након 36 сати непрекидног сједејења испред монитора дошло је на ред и проглашење побједника који иду у финале. Финале ће се одржати у Подгорици а прошло је укупно десет екипа.

Анђела Милић са тимом број 17, састављеном од пет учесника и идејом апликација за дијабетичаре „DIJAVID“ (dijabetes+covid) заузела је 10. мјесто и прошла даље. Истакла је да је очекивала пласман у финале, јер је ово идеја која уколико се реализује у великој мјери може помоћи дијабетичарима, којих је сваки дан све више. Поручује свима да вјерују, првенствено у себе, јер само ће тако успјети у свему што пожеле. Не умањује значај напорног рада, али ако је жеља ту, све остало пада у воду.

Тим број 12, чији је члан и Светлана Кљајевић заузела је 4 мјесто у укупном пласману. Идеја четворочалног тима издвојила се из масе као конкретан производ, а то су „Максе“ – заштитне маске за смирење. Ова идеја у пракси омогућила би људима (18+) да при ношењу заштитне маске уживају у мирису љековитих биљака са територије Црне Горе.

Невена Бајић, са осталим члановима свог тима и идејом – апликација која пружа људима разговор са психологом, социологом, нутриционистом и тренером ради побољшања како менталног тако и физичког здравља, заузела је 17. мјесто тј. нису остварили пласман који их води у даљи ток такмичења. Упркос пласману, Невена је одушевљено говорила о самом такмичењу и одлучна је да се пријави и следеће године.

Оно што бих ја, као и Анђела и Невена истакле јесте захвалност професорици Нади Јовић, која нас је цијело вријеме подстицала и давала нам максималну подршку и вјетар у леђа! Да није било професорице Јовић вјероватно не бисмо послале пријаве и оствариле овај сјајан пласман, како за нас тако и за нашу школу. Доказале смо да наша школа улаже у развој предузетништва као једне од најзначајнијих вјештина овог времена, а да ми примјењујемо стечено теоријско знање  у пракси. Ја свим ученицима топло препоручујем да следеће године у што већем броју конкуришу за Пословни изазов. Непроцјењиво је упознати људе са јасним ставовима, амбицијама и циљевима притом то су све ваши вршњаци. Разбите заједно предрасуде и утичите на развој како Вас као појединца тако и цијелог друштва.

Честитам Средњој стручној школи, што ствара креативне и амбициозне људе.

Светлана Кљајевић IV – 1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: