novo

Škole zatvorene do 1. aprila, pooštrene mjere u Beranama i Šavniku

Sve vaspitno-obrazovne ustanove u Crnoj Gori biće zatvorene od danas do 1. aprila, saopštila je danas epidemiološkinja Milena Božović. Ona je istakla da u ovoj sedmici neće biti totalnog zaključavanja, kao i da su za opštine Berane i Šavnik donesene nove mjere, koje će važiti do 31. marta.

U Beranama se od ponoći do 31. marta se zabranjuje izlazak i ulazak iz opštine, kao i kretanje od 21 do pet sati ujutro, dok je tranzit kroz opštinu dozvoljen.

Predškolske ustanove, škole i fakulteti ostaće zatvoreni, a nastava se organizuje na daljinu.

Zabranjene su i zabavne i rekreativne aktivnosti, kao i rad ugostiteljskih objekata, boravak u parkovima i zadržavanje više od dvije osoebe na otvorenom prostoru.

Dozvoljeno je pripremanje i izdavanje hrane, kao i rad frizerskih i kozmetičkih salona, neprehrambenih prodavnica…

U Šavniku će zbog porasta broja oboljelih biti zabranjen ulazak i izlazak iz opštine, osim tranzita, kretanja od 21 do pet časova, zabranjena su masovna okupljanja, javni skupovi, rad škola, ugostiteljskih objekata, zabranjene su i zabavne i rekreativne aktivnosti…

Zabranjen je rad frizerskih i kozmetičkih salona, štandova, tezgi, automata, a dozvoljeno je pripremanje i izdavanje hrane, rad marketa, pekara…

Od subote, 20. marta, u Herceg Novom mjere su popuštene.

Novljanima je, podsjećamo, dozvoljeno kretanje do 21 čas, rad prehrambenih, ali i svih drugih prodavnica do 20 časova. Ugostiteljski objekti su zatvoreni i nema izlaska ni ulaska u grad, osim uz potvrdu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: