novo

Školsko igralište O.Š. Boško Buha u katastrofalnom stanju

Obilaskom O.Š.”Boško Buha” u Pljevljima da se primjetiti da je rukovodstvo ove pljevaljske gradske škole mnogo uradilo da škola ima veoma pristojan izgled, što je za svaku pohvalu. Dvorište škole koje je prije nekoliko godina asvaltirano je čisto, zelene površine se redovno održavaju, tako da sa novo fasadom i novom stolarijom koja je takodje uradjena prije nekoliko godina, za posmatrača ostavlja veoma dobar utisak.

Isto se može reći i za dječiji vrtić “Lane” koje je u sklopu istog dvorišta jer se vidi da se poklanja značajna pažnja održavanju samog objekta i njegove okoline. Ipak ono što kvari utisak je školsko igralište.

Postala je praksa da se prilikom svakih “MOSI “igara koje se održavaju u Pljevljima posebna pažnja posveti uredjivanju sportskih terena u gradu, pa u okviru njih i onih u okviru školskih dvorišta.

Ono što je izuzetak u negativnom smislu je svakako školsko dvorište osnovne škole “Boško Buha” u koje se decenijama u nazad ništa ne ulaže na sanaciji podloge igrališta koja je u katastrofalnom stanju, sa mnogo ulegnuća i mnogo busenja trave koja štrče iz dotrajale podloge igrališta.

U proteklom periodu je postavljen novi sportski mobilijar za igranje košarke ali je jedan koš već uništen i uklonjen dok je drugi još u dobrom stanju.

Oko igrališta postoje ostaci metalne ograde ali i djelovi metala koji vire iz zemlje i predstavljaju opasnost za djecu koja koriste školsko igralište.

Okolina dvorišta je zapuštena u djelu koji gravitira prema rijeci Breznici sa visokom travom, žbunjem i bez ograde.Pitanje je koliko je korišćenje ovog igrališta uopšte bezbjedno za korišćenje za djecu.

Lokalna uprava u okviru planova za Kapitalni budzet za 2019 godinu bi u saradnji sa Ministarstvom prosvete i sporta trebala usmjeriti značajnija sredstva za rekonstrukciju podloge igrališta, zamjenu dotrajalog mobilijara i postavljanje ograde oko čitavog igrališta da bi djeca koja graviriraju prema ovoj školi , a u sklopu mjesne zajednice “Ševari ” konačno mogla da se bave sportom na bezbjedan način u okviru školskog dvorišta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: