novo

Školsko takmičenje učenika i učenica za najbolju biznis ideju

U Srednjoj ekonomskoj školi „Mirko Vešović“ u Podgorici 22. aprila održano je tradicionalno školsko takmičenje učenika i učenica za najbolju biznis ideju, pod nazivom ,,Budimo proaktivni”.

U cilju postizanja veće motivacije i predstavljanja preduzetništva kao važnog dijela obrazovnog programa u ovoj školi se već dugi niz godina organizuje školsko takmičenje za najbolju biznis ideju. Ove školske godine takmičilo se trinaest timova. Timove je ocjenjivao višečlani žiri sastavljen od predstavnika Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Centra za stručno obrazovanje, Zavoda za školstvo, Ekonomskog fakulteta, Univetziteta Donja Gorica, Univerziteta Mediteran i Centralne banke Crne Gore, koja je bila generalni pokrovitelj ovog takmičenja.

Odlukom žirija, prvu nagradu u iznosu od 500 EUR osvojili su učenici IV razreda Luka Adžić, Nemanja Peković, Dejan Đukić i Ilija Maliković, pod mentorstvom profesorica Violete Đukanović i Božane Vujadinović, za biznis ideju TrashGo.

Drugu nagradu u iznosu od 400 EUR osvojila je ekipa drugog razreda u sastavu Lara Vukotić, Mija Palibrk i Sara Ramović, uz mentorstvo profesorice Adrijane Mugoše sa biznis idejom Ski map aplikacije, dok su treću nagradu od 300 EUR osvojile učenice drugog razreda Anđela Raičević, Arijana Emini i Natalija Bošković uz mentorstvo Adrijane Mugoše za biznis ideju zaštitne narukvice – Safe bracelet.

Nevena Čabrilo, samostalna savjetnica u Zavodu za školstvo bila je jedan od članova žirija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: