novo

Snažno partnerstvo sa COK-om preduslov za dalji razvoj sporta

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević primio je danas predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta, gospodina Dušana Simonovića. Povod susreta su, između ostalog, i predstojeće Mediteranske igre koje se održavaju od 25.juna-5.jula u Alžiru a na kojima će učešće uzeti i crnogorski takmičari.


Ministar Lalošević je ovim povodom upoznat i sa ostalim aktivnostima Crnogorskog olimpijskog komiteta i u tom kontekstu je istakao poštovanje za realizovane projekte ali i ukupan doprinos krovne sportske organizacije unapređenju oblasti sporta u našoj državi i ukazao da je već pokrenuta procedura na ispravljanju nepravde vezano za finansijska sredstva opredijeljena COK-u na nedavnom realizovanom konkursu.


Osim navedenog, ministar je istakao i da će Ministarstvo sporta i mladih biti na usluzi svim sportskim organizacijama jer je primarni zadatak ovog organa da bude servis sportistima i sportskim radnicima.


Predsjednik COK-a Dušan Simonović zahvalio se ministru Laloševiću na saradnji koju su imali i u prethodnom periodu kada je bio na čelu Uprave za sport i mlade, uvjeren da će sada i kao ministar dati veliki doprinos daljem unapređenju oblasti sporta pred kojom su važni zadaci u normativnom i strateškom pogledu.


Takođe, zahvalio se ministru Laloševiću na odgovornom pristupu i prepoznavanju značaja programa COK-a za 2022.godinu i preduzetim koracima na  dopuni sredstava koja su opredijeljena na konkursu koji je realizovao prethodni organ, kako bi se stvorili preduslovi za realizaciju svih predviđenih aktivnosti COK-a.


Simonović je informisao Laloševića i o učešću na značajnoj konferenciji u oblasti sporta u organizaciji Olimpijskog komiteta, Fudbalskog saveza i Ministarstva sporta Francuske, a pod pokroviteljstvom predsjednika Francuske.


Na kraju, puna podrška Ministarstva sporta i mladih pružena je i novim projektima COK-a, gdje su poseban akcenat stavili na konferencije koje imaju za cilj da pokrenu javnu debatu o najvažnijim temama iz sportske oblasti i pruže konkretna rješenja za unapređenje ambijenta za rad sportista koji su i najbolji ambasadori Crne Gore u svijetu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: