novo

Šola objavio spisak za pripreme, na njemu četiri Pljevljaka

Poznat je spisak igrača muške rukometne reprezentacije Crne Gore koji počinju pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će u januaru 2024. godine biti održano u Njemačkoj.

Selektor Vlado Šola objavio je skraćeni spisak, na kojem se nalazi 21 igrač koji će konkurisati za mjesto u timu na EP.

Inače, na spisku su “lavovi“ koji su iznijeli teret kvalifikacija, ali i prethodnih velikih takmičenja. Prvi put nakon Svjetskog prvenstva koje je održano u januaru ove godine, dres nacionalnog tima će obući pivot Nemanja Grbović i srednji bek Stevan Vujović, koji nijesu igrali u posljednja četiri kvalifikaciona duela u martu i aprilu.

Pored Grbovića na spisku su nalaze još tri igrača iz Pljevalja: pivot Miodrag Ćorsović i bekovi Radojica Čepić i Arsenije Dragašević.

Početak priprema planiran je za 20. decembar.

Crna Gora će 29. decembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Makedonije u Staroj Pazovi, dok je 4. i 5. januar planirano učešće na turniru u Poreču, gdje će rivali biti domaćin Hrvatska i Slovenija.

Premijerni meč na EP “lavovi” će odigrati 12. januara u Minhenu protiv Mađarske, a rivali u grupi su još Island i Srbija. Plasman u glavnu rundu izboriće dvije prvoplasirane selekcije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: