novo

Starija grupa iz vrtića „Osmijeh“ obilježila Dječiju nedelju u “Etno selu Ćirović”

Vodenica, koja je srce seoskog domaćinstva, pružila je djeci iz vrtića priliku da se upuste u čarobni svijet mlinarstva. Pod nadzorom njihovih učiteljica Irme, Slavenke i Marine, mališani su učili o tradicionalnim metodama mljevenja žitarica, kao i o važnosti očuvanja ovih starih običaja.

Nakon obilaska vodenice, mališani su se prepustili kulinarstvu. Domaćica Rajka ih je s ljubavlju vodila kroz čas kulinarstva, gdje su svi zajedno pravili male šarene kiflice. Ova aktivnost nije samo bila ukusna, već je i naglasila važnost zdrave hrane.

Kao posebno iznenađenje na imanju djeca su posjetila malo čarobno „Ostrvo sreće“ koje je omiljeno mjesto za male istraživače prirode. Svaki put kada djeca posjete Ostrvo sreće, donesu sa sobom svoje osmjehe i radost, zbog čega se ovo ostrvo tako i naziva.

Ovaj susret između seoskog domaćinstva i VJ „Osmijeh“ naglašava važnost povezivanja djece s prirodom, tradicijom i kulinarskim vještinama. Kroz ovu posjetu, nadamo se da smo prenijeli vrijedne lekcije o tome kako čuvati i cijeniti našu kulturnu baštinu, ali i o umijeću kuvanja koje će koristiti u budućnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: