novo

STRUNJAŠ: ISTINSKA SVJETLOST LUČE NEKA GORI U VAŠIM RUKAMA

У пљеваљској Средњој стручној школоли јуче су уручене свечане дипломе „Луча“ којима су одликоване ученице: Драгана Савичић, Тијана Тодорић, Ивана Петровић, Амела Слијепчевић, Неда Бојовић, Исидора Шљукић, Ксенија Вељковић, Тања Лукић и Слађана Чабаркапа.

Свечаност је отворила помоћница директора, професорица Јелена Дробњак. Почасни гост свечаности уручивања „Луча“ био је професор филозофије Радош Зуковић који је одржао надахнуто предавање на тему „Слобода и млади“.

Диломе „Луча“ уручио је директор школе мр Бојан Струњаш. На поклон од директора сви одлични ученици су добили најновије издање романа „Свитање“ Милке Бајић Подерегин.

Поздрављајући одликаше, директор Струњаш је између осталог истакао:

„Ваш успјех је одраз врлине која се огледа у истрајности на путу ка коначном циљу – испуњеном и срећном животу. Та истрајност утемељена је на вјери у сопствене могућности, која поништава сва ограничења и чини све могућим. Данас сте остварили један од циљева на поменутом путу – са одличним успјехом завршили сте средњошколску дионицу пута; и ја вам од срца честитам на томе. Честитам вам на чврсто положеном камену темељцу за изградњу следеће дионице животног пута. Неки од вас су се окитили признањем ,,Луча“. На вама је сада и велика одговорност не само за вас саме, већ и за све нас. Истинска свјетлост луче нека гори у вашим рукама, док не освијетли све кутке ваше боголике личности и нека обасја пут свима који вас слиједе. Желим вам много среће у времену које долази, а знам да ћете и даље бити најљепши одраз онога што смо вам ми, као школа, дали у протеклим годинама.“

У име лучаша професоре и све присутне је поздравила Драгана Савичић као Ђак генерације.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: