novo

Studentski informator za studijsku 2024/25. godinu

Univerzitet Crne Gore je pod motom Luča budućnosti pripremio elektronski Studentski informator za kandidate za upis na UCG, u studijskoj 2024/25. godini. Informator je dostupan na adresi https://www.ucg.ac.me/rektorat/stinfo, pružajući detaljni uvid u sve studijske programe koje Univerzitet Crne Gore nudi kao sveobuhvatna visokoškolska institucija koja pokriva širok spektar naučnih i umjetničkih oblasti.

Kroz sistem često postavljanih pitanja i odgovora, UCG nastoji informisati srednjoškolce o svim relevantnim aspektima studiranja u cilju olakšavanja procesa donošenja odluka o upisu. Pitanja sežu od detalja o upisnoj proceduri, objašnjenja za prijemne ispite u organizacionim jedinicama koje ih sprovode, do informacija o prohodnosti škola za upis, sistemu rangiranja, zvanjima koja studenti mogu steći, kao i konkurentnosti na tržištu rada.

Osim toga, Studentski informator obuhvata i informacije o svim studentskim servisima podrške koje pruža Univerzitet Crne Gore. Ti servisi podržavaju razvoj studentskih potencijala kroz učešće u programima mobilnosti, programe razvoja preduzetničkog duha, planiranja karijere ili razvoja naučnoistraživačkog puta. Sve ove informacije su dostupne na jednom mjestu, pružajući budućim studentima cjeloviti uvid u sve aspekte studentskog života na UCG-u.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: