novo

Sutović najbolji pojedinačno, ekipno Pljevljaci

Memorijal „Mladen M. Brajović“ i ove godine okupio ribolovce iz regiona

Suad Sutović iz rožajskog „Ibra“ najuspješniji je takmičar memorijalnog turnira „Mladen M. Brajović“ u ribolovu udicom na plovak koji je 3. septembra održan na stazi Kanala Morače, u blizini Skadarskog jezera, dok je ekipa „Lipljena“ iz Pljevalja ostvarila najbolji timski plasman.Rezultate su ostvarili u konkurenciji 33 takmičara iz 12 timova iz Srbije, Makedonije, Kosova i Crne Gore. Ujedno na najbolji mogući način predstavljao je uvertiru u jadransko-podunavski kup koji se u istoj disciplini održava danas na stazi Kanala Morače.

Drugo mjesto na memorijalu pojedinačno pripalo je Almiru Mujahodžiću iz nikšićkog „Kastela“ dok je trećeplasirani bio Blagoje Naumovski, koji je branio boje „Crne reke“ iz Bitola, ujedno najuspješniji strani takmičar na memorijalu.

U ekipnoj konkurenciji, iza prvoplasiranih Pljevljaka, slijedio je SRK „Nikšić“, a treće mjesto zauzeo je Ibar iz Rožaja.

Najveću ribu na takmičenju ulovio je Petar Kilibarda iz nikšićkog Kastela.

S obzirom na pravila takmičenja u disciplini ribolov udicom na plovak, u ukupnom poretku računaju se prvaci sektora. To je način da se izbalansiraju lošije pozicije, odnosno da se reprezentativno prikažu uslovi i rezultati duž cijele staze.

Po sektorima to je izgledalo ovako: C zona dala je najviše ribe, i tu je ulovljeno gotovo 28 kilograma. Suad Sutović je bio najuspješniji sa 11.390 grama, Lazar Vukčević iz SRK „Podgorica“ upisao je 8.240, dok je treći bio Nikola Medojević sa 7.580.

U sektoru B, u kojem je riba najslabije grizla, najbolje se snašao Blagoje Naumovski sa ulovljenih 2.670 grama, drugi je bio Darko Deverdžić iz Pljevalja sa 1.370 a treće mjesto Zoran Jakovljević iz Čačka sa 1.140 grama.

U A sektoru Almir Mujahodžić koji nastupa za Kastel upisao je 3.260 grama, Vlado Perović iz Nikšića 2.030 a treći je bio Asad Talić iz Pljevalja sa 970 grama.

– Memorijal je ispunio očekivanja domaćina, a nadam se i gostiju i nastavio da nas povezuje na susretima gdje nijesu presudne pozicije već dobro druženje u ribolovačkim krugovima – kazao je Pobjedi organizator takmičenja Dragan Lili Brajović.

On je zahvalio svima koji godinama podržavaju organizaciju memorijalnog turnira, i time doprinose da dobro druženje i neraskidive veze ribolovaca regiona traju i već odavno prerastaju u tradicionalno okupljanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: