novo

Svečano dodijeljene nagrade najboljim učenicima sa Državnog takmičenja

Sinoć je u velikoj sali Muzičkog centra održano svečano proglašenje i dodjela nagrada najboljim učenicima sa Državnog takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola 2024. Događaj  su organizovali Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Ispitni centar Crne Gore.

Najboljim takmičarima su uručene nagrade za prvo, drugo i treće mjesto pri čemu je predsjednik Vlade Crne Gore, mr Milojko Spajić, uručio nagrade takmičarima koji su osvojili prvo mjesto, ministarka prosvjete, nauke i inovacija prof. dr Andjela Jakšić-Stojanović je uručila nagrade takmičarima koji su zauzeli drugo mjesto kao i najboljim mentorima i najboljim školama, a direktor Ispitnog centra, mr Miloš Trivić uručio je nagrade učenicima koji su osvojili treće mjesto.

„Od devedestpet hiljada učenika u obrazovnom sistemu Crne Gore, vas sto troje  – dakle svega oko 1%, večeras dobija ovo prestižno priznanje. Biti u jedan posto najboljih privilegija je rijetkih – zato ste za nas baš vi simboli jedne generacije, a pored toga i šampioni svojih škola, ponos svojih porodica i najsvjetlija budućnost ove zemlje“, zaključio je premijer Spajić.

Ministarka prosvjete, nauike i inovacija, prof.dr Anđela Jakšić-Stojanović je istakla sa je Ministarstvo ponosno objavilo uspjehe učenika na državvnom takmičenju 2024. godine.

 „Koristim ovu priliku i da izrazim posebnu zahvalnost premijeru Crne Gore, gospodinu Spajiću, zbog činjenice da prepoznaje obrazovanje kao jedan od ključnih prioriteta rada ove Vlade i snažno podržava svaku našu ideju koja vodi do ostvarenja naše zajedničke vizije – a to je podsticanje izuzetnosti i stvaranje izvanrednog obrazovnog sistema kakav naši izvanredni mladi ljudi zaslužuju. Svjesni smo da je to proces koji zahtijeva puno rada i truda, ali sam ubijeđena da zajedno, malim koracima, možemo ostvariti velike rezultate“, naglasila  je ministarka.

„ Mi večeras ne samo da slavimo znanje, već i ukazujemo poštovanje i odajemo priznanje onima koji to zaslužuju, a to ste, dragi učenici, upravo vi. Hvala vam što ste svojim dosadašnjim radom, trudom i zalaganjem pokazali i dokazali da ste ono najbolje i najvrednije što ova zemlja ima. Ja sam sigurna da je ovo samo početak vašeg puta popločanog uspjehom, i da se upravo među vama nalaze budući premijeri, ministri, profesori, sudije, ljekari, umjetnici koji će našu zemlju voditi u neko bolje i ljepše sjutra“, zaključila je ministarka Jakšić-Stojanović.

Direktor Ispitnog centra Crne gore, mr Miloš Trivić, naglašava da svako takmičenje ima za cilj promovisanje znanja i truda.

„ Svaki trud i ulaganje se isplati, pa neka i ova dodjela nagrada najboljima bude jedan dodatni stimulans i motivacija za dalje. Vrendije od ove nagrade svakako predstavlja vaša želja za učenjem i ona je važan element vađeg intelektualnog rasta i razvoja. Budite ponosni na sebe kao što smi mi ponosni na vas“, poručio je direktor Ispitnog centra Crne Gore.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Vlade, Skupštine, diplomatskog kora, međunarodnih i nevlasinih organizacija, mnogobrojni mentori i direktori škola, kao i roditelji nagrađenih učenika.

Ove godine, po prvi put su novčanim nagradama od 500, 700 i 1000 eura, nagrađeni trećeplasirani, drugoplasirani i prvoplasirani učenici u različitim kategorijama a novčano su nagrađeni i njihovi mentori od 300 do 600 eura.

Umjetnički dio svečanosti svojim nastupom je uveličao podgorički KIC POP HOR.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: