novo

SVEČANO OTVARANJE KNJIŽARE SREDNJE STRUČNE ŠKOLE PLJEVLJA

У петак, 18. новембра 2022. године, свечано је отворена Књижара Средње стручне школе Пљевља, што је представљало једну од неколико активности којима је ова школа обиљежила свој дан. Књижара је отворена промоцијом школског листа „Средњошколац“ и како је истакла у свом уводном обраћању професорица Снежана Грујичић, дугогодишњи уредник листа, нови ентеријер, нова савремена опрема, нова издања белетристике и стручне литературе… буде наду да ће школска књижара добити могућност за нови живот, богатији и квалитетнији од претходног.

Професорица Грујичић је присутне наставнике и ученике упознала са развојним путем школског листа који је покренут прије 15 година захваљујући ентузијазму бившег директора школе Милосава Грбовића. Као његову посебну вриједност она је истакла учешће великог броја ученика у изради текстова и њихову везаност за „Средњошколац“ и након што заврше средњу школу. Представљајући 16. број, професорица је примијетила да је овај лист надишао самог себе, јер то није више само прозор у свијет једне школе, нити само трајна веза професора и ђака кроз заједнички рад на истом пројекту, већ веза бивших и садашњих генерација. Школски лист, као њихов први јавни простор на коме су износили своје ставове и идеје, спојио је трајно ученике једне школе, али и пробудио код њих наду да ће једнога дана то бити спој ученика средњих школа из Црне Горе и окружења.

Свечаност поводом отварања Књижаре и промоције „Средњошколца“ завршена је ријечима ученика који су изнијели публици своје прве утиске и искуства у новинарској дјелатности. Ученици су истакли шта је овај подухват значио за њих, шта су у тимском раду научили и како они виде будућност „Средњошколца“ .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: