novo

Svečano uručena nagrada učenici Gimnazije “Tanasije Pejatović” Miljani Dromljak

У Великој сали Музичког центра, у недјељу, 24. марта, приређено је Вече најбољих: свечано проглашење и додјела награда најбоље рангираним ученицима на Државном такмичењу у знању 2024. године.

Догађај су организовали Министарство просвјете, науке и иновација и Испитни центар Црне Горе.

Новчаним наградама од 1000, 700 и 500 евра награђени су првопласирани, другопласирани и трећепласирани, а награђени су и њихови ментори.

Најбољим такмичарима награде су уручили предсједник Владе Црне Горе мр Милојко Спајић, министарка просвјете, науке и иновација проф. др Анђела Јакшић-Стојановић и директор Испитног центра мр Милош Тривић.

Свечаност су својим присуством увеличали представници Владе Црне Горе, Скупштине Црне Горе, дипломатског кора, међународних и невладиних организација, ментори и директори школа и родитељи награђених ученика.

Из Пљеваљске гимназије награда је свечано уручена Миљани Дромљак, ученици одјељења III1, која је освојила треће мјесто из француског језика у категорији III/IV. Свечаном проглашењу присуствовале су Миљанина менторка – професорица Ивана Клачар и директорица Гимназије Бојана Грујић.

У својим изјавама, премијер, министарка просвјете, науке и иновација и директор Испитног центра нагласили су кључну улогу знања у нашем друштву. Казали су да 103 награђена ученика чине један проценат од укупног броја ученика у црногорском школском систему, што је доказ да су најбољи међу најбољима. Истакли су да на њима почива будућност наше државе и да већ сада репрезентују своје породице, школе, градове и земљу у најбољем могућем свијетлу.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

%d bloggers like this: